David Pressman első tévedése

2024. február 27. 18:12

Jó lenne, ha az amerikai nagykövet helyzetértékelése továbbra is megmaradna a valóság talaján.

2024. február 27. 18:12
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„David Pressman amerikai nagykövet érthető elégedettséggel és örömmel nyugtázta, hogy a magyar parlament (=Orbán Viktor) megszavazta Svédország NATO-csatlakozását. Az öröm élete, de nagyköveti megbízatása óta mindenképp, első tévedésére ösztönözte az amerikai értékeket és a nyugati demokratikus világ érdekeit képviselő nagykövetet.

(...) Vélhetően az amerikaiakkal egyeztetve döntöttek a svédek, hogy Kristersson Budapestre látogat, hogy lezárják Orbán minden lehetséges hazug hivatkozását és menekülési útját. Ha ezek után nem szavaz, keresztet vethetett volna a fasiszta rendszerére, mert nem élte volna túl az amerikai szankciókat, mint Putyin. Orbán az utolsó pillanatban megfutamodott.

Ezt ne nevezzük szövetségesi viselkedésnek. Gyalázatosan viselkedett Orbán. Ez pedig nem változott. Jó lenne, ha az amerikai nagykövet helyzetértékelése továbbra is megmaradna a valóság talaján, s nem szépítené a helyzetet, hogy vele szemben a bizalom töretlen legyen. Egy orosz kémből kikényszerített döntés után Putyin ügynökét ne nevezze szövetségesnek.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bartus László

Amerikai Népszava

Idézőjel

Ezúttal sem tudta kitalálni, mit akar mondani.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Mandiner éves előfizetés féléves áron!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orygabor
2024. február 29. 17:55
Micsoda gyalázat! Nem nyalt segget! Barom vagy Bartus, vagy hogy a faszba hívnak!
2024. február 29. 08:05 Szerkesztve
Csak tévedései vannak! Az élete egy tévedés!
Libakergető
2024. február 28. 23:53
Fasiszta az anyád, dagadt komcsi!
Selamat
2024. február 28. 13:42
"David Pressman első tévedése" - az volt, hogy egyáltalán betette a lábát Magyarországra. A további ittléte már csak maga a tévedései végjátéka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!