Bozótvágóval támadt rendőrökre egy férfi Iharosberényben (videó)

2024. február 16. 15:58

A gyanúsított férfi esetében a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kell végrehajtani.

2024. február 16. 15:58

Elrendelte a letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság pénteken annak a férfinak, aki szerdán a gyanú szerint rendőrökre támadt a Somogy vármegyei Iharosberényben – tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-t. Vadócz Attila elmondta, a bíróság azzal indokolta végzését, hogy a felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított férfi esetében fennáll a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, és rendelkezett arról, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kell végrehajtani. 

Az ügyész tudomásul vette a döntést, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így az ügyben másodfokon a Kaposvári Törvényszék hoz határozatot. A Központi Nyomozó Főügyészség az esetről pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleményében arról írt, hogy a férfival szemben már ezt megelőzően is eljárás volt folyamatban hivatalos személy elleni erőszak miatt. 

A nyomozó ügyész kutatás és a gyanúsítotti idézés személyes átadása miatt szerda reggel megjelent a férfi tartózkodási helyén. A gyanúsított az ingatlanban könnyfakasztó sprayvel ráfújt az eljárási cselekményt biztosító nagyatádi rendőrökre, majd bozótvágó késsel feléjük indult, a megölésükkel fenyegetőzve felszólította őket, hagyják el az udvarát. Mivel többszöri felszólítás ellenére sem hagyott fel támadó magatartásával,

 a rendőrök két figyelmeztető lövést adtak le. 

A férfi visszament a házba, de rövid idő múlva előjött és azt kiabálta, hogy Molotov-koktélt készít, felrobbantja a vele szemben intézkedőket. Az ügyészség értesítette a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységét, végül az elkövető ellenállás nélkül megadta magát.

(MTI)

Nyitókép: képernyőfotó

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2024. február 16. 17:16
Cigányállat
szintetikus
2024. február 16. 17:10
kövér elvtárs a szaros bajsza alatt biztos örül :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!