Azerbajdzsánban elvszerűbb ellenzék van, mint Magyarországon

2024. február 08. 14:25

Lassan már akkor is nyer Orbán, ha nem csal.

2024. február 08. 14:25
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Magyarországon az ellenzék nem tud lemondani a jólétről, a látszatról és a pénzről, nem tudja elengedni a megélhetési politizálást, ezért négyévente telehazudják a naiv emberek fejét, hogy ők majd nyernek. Miközben csak a pénz megszerzéséért és felosztásáért vesz részt mindegyikük a választáson, amivel viszont legitimálják a diktatúrát és a diktátort.

Azt a hamis látszatot keltik, mintha Orbán valódi választáson nyert volna, miközben olyan minősíthetetlenül alacsony színvonalú ellenzéki tevékenységet fejtenek ki, hogy lassan már akkor is nyer Orbán a sikeres agymosásnak, s az ellenzéktől való irtózásnak köszönhetően, ha nem csal. Ennél nagyobb kritika diktatúra ellenzékét nem érheti.

Az azeri ellenzék fejlettebb, elvszerűbb és következetesebb, mint a magyar, a diktátoruk pedig ennek köszönhetően nem tűnik európai politikusnak, a rendszere demokráciahiányos demokráciának, hanem egy primitív diktatúrának. Megdönteni ők sem tudják a diktatúrát, de ami tőlük telt, azt megtették: legalább nem falaznak a diktátornak. Az is valami.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KINGA SÁNDOR
2024. február 09. 20:09
Csal a k. anyád Bartus! Akkor csalt a legjobban, amikor mindenkivel elhitette, hogy egy embert szült, amikor csak ember formájú szörnyet!
EX_Terminator
2024. február 09. 17:36
Elmondjam hogy mi nincs még te szar? A mennyország ahol az angol a rendőr. STB.
Spiritmonger
2024. február 09. 14:12
"Őrült beszéd, de van benne rendszer"
voltospultos-2
2024. február 09. 11:15
Lefogadom, egy térképen nem találná meg Azerbajdzsánt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!