ÁSZ-jelentés: a baloldal Több mint 860 millió forintot költöttek sms-ekre, adatbázis-építésre és online hirdetésekre

2024. február 21. 08:26

Választási gyűlésekre, kampányrendezvényekre 226,93 millió forint ment el.

2024. február 21. 08:26

A Magyar Nemzet arról ír, hogy 

a külföldről érkező támogatások „aranybányát jelentettek a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat-cégcsoport számára,

amely az ellenzéki kampány digitális részéért volt felelős”. Hozzáteszik: csak sms-ekre, adatbázis-építésre és online hirdetésekre 860 millió forint ment el, az ÁSZ a folyamatban levő NAV-vizsgálat eredményétől teszi függővé, hogy mindez milyen lépéseket vonhat maga után.

A tények: a Mindenki Magyarországa Mozgalom választási gyűlésekre, kampányrendezvényekre 226,93 millió forintot, sms-re, adatbázis-építésre, online hirdetésre 860,53 millió forintot, plakátra, szórólapra, egyéb kampányeszközre 288,98 millió forintot, kiadványokra pedig 35,82 millió forintot költött, a pénz java része az MMM-től a DatAdat-cégcsoporthoz vándorolt. A lap hangsúlyozza: 

a tranzakciók kapcsán jelenleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálódik, így az ÁSZ csak akkor tud megállapításokat tenni a trükközésekről, amikor az adóhatóság nyomozása lezárul.

A Magyar Nemzet emlékeztet: a baloldalhoz mintegy négymilliárd forintnyi dollár vándorolt az Egyesült Államokban bejegyzett Action for Democracy (A4D) „civil szervezeten” és egy svájci alapítványon keresztül a 2022-es országgyűlési választások kampánya során. Az A4D vezetője Korányi Dávid, Karácsony Gergely korábbi főtanácsadója és Bajnai Gordon korábbi államtitkára. 

A pénzek jelentős része, 1,8 milliárd forint a Márki-Zay-féle MMM-hez került, amely különböző szolgáltatások megrendelésével a pénz jelentős részét továbbutalta a DatAdat-csoportnak. 

Az csak jóval később derült ki, teszik hozzá, hogy az Action for Democracy által Magyarországra utalt pénzek legnagyobb része Soros György adománya volt.

Az Állami Számvevőszék kedd reggel nyilvánosságra hozott részjelentésében 261 millió forintra büntette a baloldali pártokat. A politikai formációknak egyenként legalább 43,5 millió forintot kell befizetnie, amelyhez 43,5 millió forintnyi büntetés jöhet – amelyet az állami támogatásból vonhatnak le, tudjuk meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2024. február 24. 09:48
a baloldal Több mint 860 millió forintot költöttek sms-ekre, adatbázis-építésre és online hirdetésekre Lehet h konzervatív vagyok de ebben a címben nincs alany állítmány egyeztetés, indokolatlan nagybetű stb. Nincs egy ember aki megnézi legalább a címet mielőtt kiteszitek?
recipkoki
2024. február 21. 13:11
Előszöris a FideSS oldalai nem újságok,nem sajtótermékek hanem a NER goebbelsi-mindig a legalacsonyabb értelmi képességűekhez kell szólni úgy biztosan célbaér-propaganda végtermékei a magukat elhülyíteni hagyók fogyasztására 18 fideszes médium ellen nyert pert egyszerre Bajnai Gordon és a Datadat a Datadat nem vett részt a vitatott SMS-kampányban, ügyfelei nem fizettek ilyen szolgáltatásért, és maga sem fizetett ilyen szolgáltatásért soha; https://media1.hu/2023/09/20/18-fideszes-medium-ellen-nyert-pert-egyszerre-bajnai-gordon-es-a-datadat/ Stb,.stb... Szokjuk meg a NER-nemzetthy elhülyítés rendszerében mindennemű megnyilvánulás csak a nyájnak szól höhöö...pont.
atti64
2024. február 21. 12:32
MINDET SITTRE VÁGNI MÉG ÜGYVEDET SE ENGEDNÉK NEKIK!!!!!!!!!!!!!BUDÖS SZARALAK MIND!!!!!!!NINCS ANNYI HELY ITT HOGY FEL TUDNÁM SOROLNI A NEVEKET!!!!!!!!!!!!!!!
Cirbi
2024. február 21. 11:19
És zsebbe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!