Így magyarázkodik Márki-Zay az ÁSZ-jelentés után: amit ők képviselnek, az az átláthatóság, a tisztaság, a becsület (Videó)

2024. február 20. 22:52

A volt miniszterelnök-jelölt szerint ha a kormány hajlandó lenne az Európai Ügyészséghez csatlakozni és nem Polt Péter vizsgálná a Fideszt, akkor a kormánypárt vezetőinek a többsége börtönben ülne.

2024. február 20. 22:52

A HírTV Napi aktuális című műsora is foglalkozott az Állami Számvevőszék nagy port kavart jelentésével, amely megállapította az ellenzéki pártok tiltott pártfinanszírozását. Kathi Attila, az ÁSZ kommunikációs és protokoll főosztályvezetője a műsorban elmondta: mintegy 260 millió forintról tudták megállapítani, hogy azt az együttműködésben részt vevő pártok elfogadták a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól. 

Ezt is ajánljuk a témában

A másik, az 1,4 milliárdos tételt a NAV-hoz küldte el az Állami Számvevőszék, mert 

aggályok, problémák, kérdőjelek merültek fel, hogy a teljesítések valóban megtörténtek-e, ezek a kifizetések ténylegesen végbementek-e.

A főosztályvezető szerint az MMM olyan eszközöket és eseményeket finanszírozott, amelyekből vagyoni előnye származott a pártoknak, mert nekik mindezeket nem kellett kifizetniük. A pártok pedig nem fogadhattak volna el a jogi személyiséggel rendelkező MMM-től anyagi támogatást, ezért lehetett megállapítani a tiltott kampányfinanszírozást.

Márki-Zay Péter is megszólalt az ügyben

A műsorba bekapcsolták Márki-Zay Pétert, az MMM elnökét is, aki szerint soha nem került a pártokhoz egyetlen fillér sem. Kijelentette, ezt az ÁSZ képviselője pontosan tudja, hiszen leírták azt, hogy semmilyen pénzbeni hozzájárulást nem kaptak a pártok. Emellett soha nem volt a pártokkal közös számlája, közös kiadása az MMM-nek, ezt egyébként számos hatóság is megvizsgálta. 

A szivárványkoalíció egykori miniszterelnök-jelöltje azt mondta, ők más felületeken, máshogy kommunikáltak, mint a pártok. 

Majd arról beszélt, hogy az MMM-hez egy fillér közpénz nem került, az ÁSZ-nak pedig a közpénztolvajok ellen kellene fellépnie. Kijelentette, ebben az ügyben külföldi támogatásról nincs szó, a Számvevőszék azt rója fel nekik, hogy az MMM kampánya a pártok érdekében történt.

Ezt is ajánljuk a témában

Márki-Zay ezután megismételte a már sokat elmondott érvét, hogy ők a magyar történelemben egyedülálló módon – 42 ezer soron – fillérre elszámoltak a kapott támogatásokkal, a Fidesz ehhez az erkölcsi magassághoz még soha nem nőtt fel. 

Átláthatóság, tisztaság, becsület – sorolta fel az erényeiket. 

Az egykori miniszterelnök-jelölt szerint az a szerződés pedig, amelyet az Action for Democracyval kötöttek, már a választás előtt nyilvános volt, nem ő „kotyogta ki”.

A Hír TV említett adását itt nézheti vissza:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó/HírTv

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. február 27. 19:36
A hazudozás, a gyűlölködés , a fenyegetőzés, a guruló dollárok MZP fegyverei.
falcatus-2
2024. február 21. 08:07
"aggályok, problémák, kérdőjelek merültek fel, hogy a teljesítések valóban megtörténtek-e, ezek a kifizetések ténylegesen végbementek-e..." "miazhogy"! az összes üvegzsebű teljes megelégedésére
RasPutin
2024. február 21. 06:38
""""Windisch szerint a Fidesz és a CÖF-Megafon esetében is ez történt: megkeresték a pártot és a szervezeteket, és nyilatkozatot kértek, hogy volt-e szervezett együttműködés a kampány során. A válasz pedig az volt, hogy nem.""""" Nem röhögte el ezen senki magát? :)))))))
Dorset Naga
2024. február 21. 05:15 Szerkesztve
Amit ők képviselnek, az az átláthatóság, a tisztaság, a becsület, valamint képviselik a kommunistákat és a fasisztákat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!