Alföldi Róbert: Orbán Viktor okosan felismerte, hogy valami nagyot kell lépnie

2024. február 25. 08:47

A rendező szerint azonban Curtist vagy Tóth Gabit nem lenne szabad számonkérni amiatt, mert nem voltak ott a Hősök terén.

2024. február 25. 08:47

Alföldi Róbert az RTL-nek adott interjút szombaton.

A színész-rendező Alföldi elmondta, miért tartotta felemelőnek a múlt pénteki gyermekvédelmi tüntetést, és mit jelent számára a gyermekvédelem. Szerinte ennek az ügynek kellene lennie a nemzeti minimumnak, de még ebben sem sikerült megszüntetni a megosztottságot.

„Én nem gondolom azt egyébként, hogy a magyar törvénykezésben nagyjából nem olyan törvények vannak, amik lehetővé tennék azt, hogy itt normálisan éljük.

A kérdés az, hogy ezeket a törvényeket hogyan alkalmazzuk”

– mondta Alföldi.

A rendező viszont nem ért egyet azzal, hogy Curtist vagy Tóth Gabit számonkérik, hogy miért nem volt ott a Hősök terén, mert ez szerinte mindenkinek a személyes döntése.

Úgy látja, Orbán Viktor okosan felismerte, hogy valami nagyot kell lépnie a kialakult helyzetben.

Szerinte az igazán érdekes a Novák Katalin lemondása előtti hét volt, hiszen a köztársasági elnöknek azonnal távoznia kellett volna. Szerinte oldalaktól függetlenül nagy a morális zűrzavar, „rohadó morálban pedig bármilyen szép céljaink vannak, azokat nem fogjuk tudni végrehajtani”, árulta el Alföldi, aki szerint ennek megváltozásához ellensúlyra lenne szükség a hatalmi szerkezetben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

Na, ezt hívják kettős mércének.

Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sceptical
2024. április 05. 16:21 Szerkesztve
...
Csopak
2024. február 26. 05:52
Ki az az alföldi? És kit érdekel a véleménye?
Aerion
2024. február 25. 18:33
X Marks The Pedwalk: Interruption https://www.youtube.com/watch?v=KgTrKtyc6Gw Adjunk nekik! : )
Aerion
2024. február 25. 18:27
totumfaktum-2 Alföldinek is adott a lehetőség, hogy ne rohadó morál mentén rendezze az életét. Csak saját magán múlik, senki máson. ------------ A rohadás nem tud nem rohadás lenni. Sajnos, vagy nem sajnos, de így van berendezve a világ, és ezen semmiféle ember és életellenes ideológia nem segít. A normalitáshoz csak a normalitás tarthat, mint egy függvénygörbe, az abnormalitáshoz csak az abnormalitás megoldási görbéje tarthat. Ez már csak így marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!