Alapítsunk díjat Navalnij nevével, emlékére, és örökségének életben tartására

2024. február 20. 11:08

Sok más mellett, arra is felhatalmazást kérek a budapestiektől júniusban, hogy lehessen Navalnij utca, vagy tér a fővárosban.

2024. február 20. 11:08
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Legyen Alekszej Navalnijról közterület elnevezve Budapesten, mélységesen egyetértek az erről szóló civil kezdeményezéssel. Navalnij az elnyomással szembeni örök harc mártírja, egy zsarnok áldozata. Ha valaki méltó arra, hogy Budapesten közterület viselje a nevét, ő bizonyosan az.

De Navalnij emlékezete megkívánja, hogy mindig tartsuk magunkat a jog uralmához. Ez Budapesten most azt jelenti, hogy az ő esetében is tartjuk magunkat ahhoz az egyébként helyes, rendeletben szabályozott elvhez, hogy személyről csak a halála után 5 évvel lehet közterületet elnevezni. Így tehát, sok más mellett, arra is felhatalmazást kérek a budapestiektől júniusban, hogy lehessen Navalnij utca, vagy tér a fővárosban.

A Varsó, Pozsony, Prága és Budapest által elindított, immár több mint 30 nagyvárost magában foglaló Szabad Városok Szövetségének pedig javasoltam, alapítsunk díjat Alekszej Navalnij nevével, emlékére, és örökségének életben tartására.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gasztronauta
2024. február 21. 17:14
Korányi Dávidról nem akarsz?
Zoltan70
2024. február 21. 16:33
A te dolgod nem a világpolitika hullámain történő szörfölés, hanem Budapest működtetése (lenne). Ezzel törődj magas, vékony büdösbogár!
Robi54
2024. február 21. 13:53
Geli,milyen örökségről beszélsz?
PppGbr
2024. február 21. 13:19
Ja, meg nevezzük vissza a Marx teret is többek között. Hülye népművészeti agyagedény!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!