A Momentum mind egy szálig elvenné Novák Katalin juttatásait

2024. február 11. 06:26

Törvénymódosítást nyújtott be a baloldali párt.

2024. február 11. 06:26

„A köztársasági elnöknek járó juttatások szabályozásának újragondolására van szükség” – olvasható abban a törvénymódosítási javaslatban, amelyet Hajnal Miklós, a Momentum képviselője nyújtott be. 

A jelenlegi szabályok szerint – 2011. évi CX. törvény 22. § (2) bekezdés – a köztársasági elnököt a lemondását követően is megilletik bizonyos jogosultságok és juttatások.

A volt államfők a törvény értelmében az Országgyűlés Hivatalától kapnak egy másik lakást egyfős személyzettel, és a fenntartási költségeket is az állam állja.

Emellett a volt köztársasági elnök élete végéig háromfős titkárságot alkalmazhat, valamint térítésmentes egészségügyi ellátás és személyes autóhasználat illeti meg. A titkárság elhelyezését és működési költségeit úgyszintén az Országgyűlés Hivatala biztosítja.

A párt javaslata azt tartalmazza, hogy mindezek a juttatások ne illessék meg a volt köztársasági elnököt, amennyiben összeférhetetlenség kimondásával, a lemondásával, illetve a tisztségtől való megfosztással szűnik meg a megbízatása. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 262 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 12. 17:34 Szerkesztve
Én meg a MOMENTUMtól venném el mind egy szálig az összes juttatásukat, és még mindazokat a pénzeket, amiket amerikai BEFOLYÁS-üzérektől és amerikai oligarcháktól kaptak, annak a HÁROMSZOROSÁT kötelesek befizetni a magyar államkincstárba !!!! ÉS mindazon EP parlamenti tevékenységük alapján, amennyi KÁRT okoznak Magyarországnak, annak a KÉTSZERESÉT kell levonni az EP képviselői fizetésükből. Ha pedig MÍNUSZba kerülne az egyenleg, akkor mehetnek ledolgozni a RECSKI KŐFEJTŐBE.
madas
2024. február 11. 14:40
Cseh Katalinét nem akarják elvenni?
KBA98
2024. február 11. 14:39
Én meg eltemetném őket örökre! Ilyen aljas banda nem mindenhol létezhet!
iimre
2024. február 11. 13:43
"Chardonnay99 2024. február 11. 09:39 Többen támogatnák a Momentum juttatásainak elvételét." Éppen azért hívják őket megélhetési politikusoknak/ellenzéknek, mert már akkor is törvényben rögzített állami támogatást kapnak, ha csak indulnak a választáson — ha meg még be is jutnak a törvényhozásba, még többet tesznek zsebre mindenféle módokon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!