A mi mai Európánk a szabadság torzszülöttje

2024. február 14. 16:14

Jézus sem a bűnt nem tagadja, sem a bűnöst nem leplezi, hanem kiragadja a bűn bozótjából.

2024. február 14. 16:14
Kozma  Imre
Kozma Imre
Facebook

„Megőrizve megújulni.
/Kozma Imre atya/

Az én Európám a kereszténységben született.

A mi mai Európánk a szabadság torzszülöttje, az istentagadás és vallástalanság csapdájában senyved.

Jobban bízik a diplomáciában, mint a kegyelem erejében, és szívesebben szövetkezik a hatalommal, mint hagyatkozik a Gondviselésre.

Saját szemünkkel láthatjuk, miként bomlik napról-napra Európa biztonsága, kerül veszélybe a keresztény kultúrára épülő életformája, és lesz kiszolgáltatottja a zsarnokságnak. Nincs kétség afelől, hogy szabadság nélkül az értelem, meg a szív is aljassá válik. 

A mai napon Európában is kezdődik a Nagyböjt, ahol szervezetten folyik az ember bűntelenítése. A társadalmi etikett került az erkölcs helyébe, az élet abszolút joga lépett előtérbe minden normatív értékkel szemben. Ennek alapján a legnagyobb bűnös is korrekt úrnak érezheti magát.

Jézus, a minden bűnösök barátja vár minden bűnöst, minden Isten ellen lázadót, minden istentelent, minden bűnt-tagadót, de legfőképpen azokat, akik nem akarják a bűnt, de gyöngék vele szemben.

Jézus sem a bűnt nem tagadja, sem a bűnöst nem leplezi, hanem kiragadja a bűn bozótjából.

Jézus a jóbarát, nem ítél, de nem is cinkos, hanem segít. Nem a bűntudatot veszi el, hanem a bűnt.

Kérünk, Jézus, ébressz minket, űzd el gonosz álmaink, s az éj e sötét börtönéből kegyelmeddel szabadíts. Add vissza a fényt szemünknek, életutunk társa légy!

Bűnbánatot tartók, s bűnbocsánatot elnyerők, az Istentől kapott talentumainkat, amelyekkel a magunk dicsőségét kerestük és Isten tervét szabotáltuk, rendeljük Isten terveinek szolgálatára.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tferenc-2
2024. február 15. 08:53
Kedves Imre Atya! Amit írt minden sora, mondata... betűje igaz. Remélem, hogy akik olvassuk, olvassák elgondolkodnak a várható sorsunkról, ha nem tudunk változtatni. A mi országunk jelenleg még a béke szigete, de a viharfelhők már vészesen közelednek. Reméljük, hogy az első szent királyunk felajánlása, hazánkat megvédi az erkölcsi és fizikai pusztulástól, evvel talán Európa is kap reményt, hogy visszataláljon az útra, amely sok időn át naggyá tette. Általam mélyen tisztelt néhai Antall miniszterelnök úr szavaival élve, amit sokszor elmondott és még a halálos ágyán is így búcsúzott "Keresztény Magyarországot akartam, mert annak van jövője." Úgy legyen!!
Nemkellnév
2024. február 15. 03:50
Igen. Az ilyen szavakért, gondolatokért kell megőriznünk a vallást, a hitet. Mert Nélküle elvészünk, mert lelkileg (is) gyöngék vagyunk.
dryanwolf
2024. február 15. 02:14
Saját szemünkkel láthatjuk... "Love Story in the Vatican" (Bel Giorgio & Benedetto)
dryanwolf
2024. február 15. 02:06 Szerkesztve
...az istentagadás és vallástalanság csapdájában senyved. Kozma atya, "azzal, hogy elutasítottuk a kereszténységet, valójában hedonista pogányokká váltunk. Ez a realitás." Mutatjuk: 👉 🐖
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!