„A lányom veszélyben van Magyarországon” – mondta az olasz antifa aktivista apja

2024. február 18. 19:14

A család azért küzd, hogy a nő Olaszországban tölthesse le büntetését.

2024. február 18. 19:14

Az olasz antifasiszta aktivista, Ilaria Salis apja úgy látja, túl veszélyes lenne, ha lánya Magyarországon maradna fogságban. Roberto Salis szerint szélsőjobboldali militánsok Telegram-csatornákon arról beszélnek, hogy kerekesszékbe juttatják a lányát – írja a Guardian.

Mint ismert, az antifa támadások vádlottjaként Magyarországon került letartóztatásba Ilaria Salis.

Az olasz aktivistát védő Magyar György ügyvéd szerint védence büszke antifasiszta.

Az olasz sajtót az elmúlt napokban uralta a tény, hogy Ilaria Salist „szörnyű” körülmények között tartják fogva egy magyarországi börtönben.

Ezt is ajánljuk a témában

Egymás után jelentek meg a szélsőbaloldali aktivistát sajnáló cikkek, ám a diplomáciai egyeztetések után Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményben hangsúlyozta, hogy nem kezdeményezik a házi őrizetbe helyezését.

A Guardian cikke szerint Olaszország meg akarja győzni hazánkat arról, hogy itt helyezzék házi őrizetbe a 39 éves nőt. Családja azonban ennek éppen az ellenkezőjét kívánja, hogy elejét vegye a szélsőségesek támadásainak.

Túl veszélyes a lányunkra nézve, ha Magyarországon marad. Továbbra is követelni fogjuk, hogy Olaszországban tölthesse le büntetését, amennyiben kiderül, hogy valóban bűnös”

– mondta Roberto Salis.

Fotó: Andrea Calandra/NurPhoto via AFP

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fater0921
2024. február 20. 12:56
Mondta valaki a barom lányodnak, hogy jöjjön ide a patkány barátaival és verjenek meg aljas módon magyar állampolgárokat???????Akkor mi ez a nagy siránkozás? Elkövetett valamit, vállalja érte a büntit!!!!Ja, hogy nincs biztonságban??????Ki nem szarja le!!!!!Az ilyen dögöljön meg!!!!!!Meg az ügyvéd is aki ilyen szart véd!!!!!!!
istvanpeter
2024. február 19. 14:55
A terroristákat simán fel kellene akasztani és akkor nem is lenne elhelyezési probléma!
Szvv
2024. február 19. 08:47
Hogyan, mi alapján választották ki az áldozatokat? Ezt lehet tudni? Hogy miért pont azokat az embereket támadták meg? Amúgy szerintem is haza kellene adni. Ne mi tartsuk el a börtönben. Ne a mi adónkból egyen.
Uztu
2024. február 19. 07:49
Csukjuk le az apucit helyette. Vagy vele.. nekem mind1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!