Ízléstelen karikatúra jelent meg Orbán Viktorról a kormánykritikus olasz újság címlapján

2024. február 12. 13:45

Az Il Foglio egy képzelt párbeszédet álmodott az illusztráció mellé a magyar miniszterelnök és a szélsőbaloldali aktivista, Ilaria Salis között.

2024. február 12. 13:45
null

A magyar kormányt sűrűn kritizáló Il Foglio olasz napilap printváltozatának címlapja egy karikatúrával jelent meg, amely Orbán Viktor, magyar kormányfőt és a Budapesten fogva tartott olasz aktivistát, Ilaria Salist ábrázolja. A szerkesztők egy elképzelt párbeszédet is mellékeltek...

„Orbán Viktor: Salis kisasszony, biztos benne, hogy azt akarja, hogy átszállítsák egy olasz börtönbe? Látta a videót? Az Önök börtöneiben több a verés, mint a mieinkben. Ma már csak egy rúgás és két csótány kell, hogy elkezdődjön a verseny...”

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, az antifa támadások vádlottjaként Magyarországon került letartóztatásba Ilaria Salis, az olasz aktivistát védő Magyar György ügyvéd szerint védence büszke antifasiszta. Az olasz sajtót az elmúlt napokban uralta a tény, hogy Ilaria Salist „szörnyű” körülmények között tartják fogva egy magyarországi börtönben. Egymás után jelentek meg a szélsőbaloldali aktivistát sajnáló cikkek, ám a diplomáciai egyeztetések után Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményben hangsúlyozta, hogy nem kezdeményezik a házi őrizetbe helyezését.

 

Orbán Viktor az Il Foglio címlapján

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket a Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Fotó: Ludovic Marin/AFP

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2024. február 18. 19:25
A gyilkos lelkű kurvát nagyon megfiatalította-megszépítette az objektív karikaturista.
Mich99
2024. február 14. 12:54
A terrorista patkány beszélgessen a patkányokkal, ha vannak...!
fideszaking
2024. február 14. 03:59
Ja a karikatura izléstelen. A pedofilia nem az. Hajrá PEDESZ! 🇭🇺🇭🇺🫶🫶🫶🤣 HAJRÁ PEDOFIL MAGYAROK, MAGYAR PEDOFILOK 🫶🫶🫶🇭🇺🇭🇺🇭🇺🤣🤣🤣
syphax
2024. február 13. 11:07
Mértéket nem ismerő TIPIKUS NYUGATI MŰVELETLEN-BUNKÓ MEGNYILATKOZÁS AZ Il Foglio " mocskos BUDIRAJZA". Mű-szinvonalában azonos szinten áll Klubrádió kúrvázós-alpári vonalával NEM VOLT EZEKNEK GYEREXOBÁJUK....NYILVÁN
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!