Wintermantel Zsolt szerint lélegeztetőgépen van Budapest

2024. január 02. 06:38

A politikus szerint Tarlós Istvánt nem hallottuk arról dicsekedni, hogy felseperték az utcákat.

2024. január 02. 06:38

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: a főváros jelenleg pénzügyi lélegeztetőgépen van, trükkökkel, faktorálással kerülik meg a törvényt, ami alapján nem lehet év végén folyószámlahitele Budapestnek. Szerinte 

példátlan az, hogy a ciklus végéhez közeledve főpolgármester nevéhez nem fűződik egyetlen beruházás sem.

Hozzátette: „Sajnáljuk, hogy a főpolgármester azt a kilenc évet is átaludta, mint ahogy most teszi a szolgálati autójában, buszsávban közlekedve, szundikálva. Kell egy megbízható főpolgármester, aki összefogja a mögötte álló csapat munkáját. Karácsony Gergelynek nincs jó csapata, és személyében is alkalmatlan, hogy ezt a munkát irányítsa.”

Wintelmantel úgy fogalmazott, hogy „Karácsony Gergely az elmúlt négy évben 

két nagy beruházást fejezett be, a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítását. Mindkettőt a Fidesz–KDNP készítette elő, 

terveztette meg és teremtette elő hozzájuk a forrásokat. Egyetlen olyan beruházás sincs, amit Karácsony Gergely talált volna ki, készített elő és valósított meg. Az, hogy négy év alatt nem történik semmi, nem kötődik az aktuális főpolgármester nevéhez egyetlen nagyobb beruházás sem, az egyszerűen példa nélküli.”

A biciklisávokról így nyilatkozott: „Nem kérdés, hogy az autóforgalmat, ha lehetséges csökkenteni kell, és a közösségi közlekedés felé terelni az autósokat. De nem parancsszóra. 

Az nem működik, hogy ellehetetlenítem az autós közlekedést, elveszek sávokat, megszüntetek parkolóhelyeket. Először meg kell teremteni az alternatívát,

megépíteni a P+R-parkolókat, fejleszteni a közösségi közlekedést. Meg kell teremteni, hogy az autós közlekedőknek valós alternatíva álljon rendelkezésre.”

A fideszes politikus úgy véli, a jelenlegi főpolgármester Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa: „Nem fejti ki az igazság minden részletét ezekben a posztokban. 

A villamosok, amelyek most álltak forgalomba, még a Fidesz–KDNP által lefolytatott közbeszerzés útján kerültek a sínekre.

 Egyébként is evidencia, hogy egy városban az elöregedő buszokat le kell cserélni, ez a biztonságos működés lényege. Mikor és 

hol hallottuk Tarlós Istvánt arról dicsekedni, hogy éppen aznap felseperték az utcákat? Ennek magától értetődőnek kellene lennie.”

„Idén rekordméretű adóbevétel keletkezett, ezt mind a budapesti vállalkozások fizetik be a kasszába. Ráadásul 214 milliárd volt az a tartalék, amivel Karácsony Gergely átvette a kormányzást Budapesten. Tehát ki lehet azt mondani: 

felélték a tartalékokat, elköltötték a rekordméretű adóbevételt,

 és ennek ellenére jelenleg 55 milliárd mínuszban van a főváros. Ez egész egyszerűen botrány” – mondta a frakcióvezető a főváros kritikus pénzügyi helyzetéről.

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 03. 19:35
Ugyan,Zsolti,nem rúgtok labdába a fővárosban…
manitowoc
2024. január 02. 22:19
Tudod, WéZsolti, Tarlós ideje alatt 4+1 terv volt a Blaha felújítására: volt 2011-es, 2012-es, 2014-es, volt 2018-as, (majd annak módosítása) 2011-es terv: nem fogadta el a Fővárosi Tervtanács 2012-es terv: a Fővárosi Tervtanács elfogadta, de NEM LETT BELŐLE SEMMI. 2014-es tev: Az akkor még Tarlós alatt dolgozó Vitézy Dávid elképzelései szerinti tervből SEM LETT SEMMI. 2018-as terv Tarlós főpolgármester és Kocsis Máté polgármester 2018.03.28-án együtt harangozták be, hogy "a tervek szerint 2019 végére újul meg a Blaha Lujza tér" https://budapest.hu/Lapok/2018/a-tervek-szerint-2019-vegere-ujul-meg-a-blaha-lujza-ter.aspx DE Tarlósék HOZÁ SEM KEZDTEK a kivitelezéshez. Erről a tökölésről hallgatsz, ugye, Zsolti? (:-(((
manitowoc
2024. január 02. 21:51
WéZsolti: "Karácsony... két nagy beruházást fejezett be, a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítását. Mindkettőt a Fidesz–KDNP készítette elő" Mondd, azokat "a Fidesz–KDNP által előkészített" projekteket Tarlós MIÉRT NEM VOLT KÉPES BE IS FEJEZNI? Vegyük a Széchenyi lánchíd (és a Várhegy-alagút) felújítását - 2013. április 18-án (látod a dátumot?) B.F. Főpolgármesteri Hivatala BKK nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Széchenyi lánchíd és a Várhegyi alagút felújításának tervezésére - a kiírás közleményében leírt következő lépések (eredményhirdetés, felújítási tervek leszállítása, döntés a forrás biztosításáról, kivitelezési munkák) BŐVEN teljesíthetők lettek VOLNA Tarlós 2019-ig tartó ideje alatt. Nesze forrás: https://bkk.hu/hirek/2013/04/kiirtuk-a-kozbeszerzesi-eljarast-a-lanchid-es-a-varhegyi-alagut-felujitasanak-tervezesere.2416/ - ennek ellenére Tarlósék nemhogy a kivitelezéshez nem kezdtek hozzá, de még a tender lezárásáig sem jutottak el. Erről hallgatsz, ugye, Zsolti?
KBA98
2024. január 02. 17:36
Budapest az ország fővárosa! Ezt a sok szemetet el- és ki kell söpörni belőle! Börtönbe velük Ferivel és bandájával együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!