Tavaly a magyar háztartások kapták a legolcsóbban a gázt és az áramot az EU-ban

2024. január 18. 12:51

A Fidesz alelnöke szerint minden háztartás az átlagfogyasztás mértékéig havi 181 ezer forintot spórolt meg.

2024. január 18. 12:51

A rezsicsökkentésnek köszönhetően tavaly decemberben, mint ahogy 2023 minden egyes hónapjában a magyar háztartások kapták a legolcsóbb villamos energiát és földgázt az egész Európai Unióban (EU) – írta a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz alelnöke csütörtökön a Facebook-oldalán. Németh Szilárd bejegyzésében az áll, hogy 

ezzel minden háztartás az átlagfogyasztás mértékéig havi 181 ezer forintot spórolt meg.   

„Azért, hogy ez 2024-ben is így maradhasson, Brüsszel és a hazai baloldal egyre durvább támadásaival szemben meg kell védenünk a rezsicsökkentés politikáját. Ehhez Brüsszelben változásra, a jelenlegi bürokraták elzavarására lesz szükség! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!” – fogalmazott a kormánybiztos. Németh Szilárd a bejegyzéshez csatolta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal táblázatát, amely a földgáz és a villamos energia tavaly decemberi átlagárait rögzíti az uniós fővárosokban.

(MTI)

Nyitókép: Daniel Roland/AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 19. 11:33
A méregdrága orosz gázt a 🐑🐑🐑🐑🐑🐑-sereg sok-sok adójával pótolta ez a zseniális rezsim…
kissb56
2024. január 19. 08:38
"Semmi jelentősége nincs, hogy abszolútértékben itt-e a legolcsóbb, vagy sem." Mandari-ner! annyira szellemes már a neved is, meg a beírásaid is 🤣. A tipikus libsi agyhalott tüneteket mutatod, ugyanis az első és a második mondatod 100%-ban ellentmond egymásnak. Hogy ki tudjuk számítani, arányaiban ki fizet kevesebbet mondjuk a gázért, két tényező jön számításba. Az egyik a havi fizetés, a másik pedig hogy mennyibe kerül, ha az egyiknek szerinted semmi jelentősége nincs, akkor egyszerűen nem tudod kiszámolni a hányadost. Ami a kanári-szigeteki nyaralást illeti a németek most nem ezzel foglalkoznak, hanem azzal hogy lesz e mit enniük. Méghozzá azért,mert scholz elvtárs éppen bedönteni készül a német gazdaságot. Érzésem szerint te nem spontán vagy ennyire hülye, hanem megfizetnek érte. Szóval ne hagyd abba, engem nem zavar hogy hülyét csinálsz magadból, inkább szórakoztatsz.
MandariNER
2024. január 18. 23:43
Semmi jelentősége nincs, hogy abszolútértékben itt-e a legolcsóbb, vagy sem. Az számít, hogy egy havi fizetésből hány köbméter gázt tud venni egy német és egy magyar, valamint hogy a német évente hányszor tud menni a rezsiköltség után maradó pénzéből a kanári szigetekre nyaralni. Bár a buta hívek a reálérték hallatán tanácstalanul összenéznek, nekik pont az ilyen cikkek valók.
files32
2024. január 18. 15:52
Rétvári szerint "jólkalibrált" az új ügyeleti rendszer, Gulyás Gergely szerint sem jó az, hogy van olyan település, ahonnan 1,5 órát kellene tömegközlekedni egy beteg gyerekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!