Pressman üzent a kormánynak: „Vannak eszközeink, és készen állunk arra, hogy használjuk őket!”

2024. január 27. 12:08

A nagykövet nem látja az Orbán-kormány részéről a „vágyat”, hogy helyrehozza kapcsolatát a jelenlegi amerikai kormányzattal.

2024. január 27. 12:08
null

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a Financial Timesnak adott interjút, amelyben újra erős kritikát fogalmazott meg a magyar kormányról. Meglátása szerint Orbán Viktor egy „képzeletbeli külpolitikát” folytat, amellyel a Kreml érdekeit szolgálja és csak rombolja a NATO egységét. Bírálta Orbánt azért is, mert „aktívan részt vett” az amerikai választási kampányban Donald Trump nyílt támogatásával és Joe Biden elnök lemondásra való felszólításával, mondván, hogy ez 

nem olyasmi, amit szövetségesektől elvárunk”.

A portálon felidézték, hogy Orbán Viktor az elmúlt években több Trump-párti rendezvényen is részt vett, megjelent a Konzervatív Politikai Akcióbizottság éves találkozóin az Egyesült Államokban és Magyarországon is, ahol a volt elnök visszatérése mellett emelt szót. Trump hasonlóképpen válaszolt, és az Egyesült Államokban tartott kampánygyűléseken Orbán erős vezető szerepét dicsérte. Pressman elmondta, hogy nem látja az Orbán-kormány részéről a vágyat, hogy helyrehozza a kapcsolatát a jelenlegi amerikai kormányzattal, de szerinte 

Washingtonnak vannak olyan eszközei, amelyeket felhasználhat érdekei érvényesítésére.

Mint ismert, az USA ebben a hónapban felmondta a Magyarországgal kötött kétoldalú adóegyezményt. Tavaly szankciókat vezetett be egy budapesti székhelyű orosz fejlesztési bankkal szemben, miután Magyarország nem fogadta meg Washington figyelmeztetését, hogy bezárja azt. „Abszolút vannak eszközeink ez igaz, és készen állunk arra, hogy használjuk őket” – hangsúlyozta Pressman az interjúban.

Nyitókép: MTI/ Koszticsák Szilárd

 

 

Összesen 401 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. január 30. 09:25
Szóval, akkor szőnyegbombáznak minket? Vagy valamit felrobbantanak? - Széles a választék.
bokrosbirka
2024. január 30. 07:45 Szerkesztve
Pressmnci a guruló dollárokat vajon mire szántátok? Szabad Európa Rádiótokat, mint a moslékzabálók szócsövét miből fizetitek? Ja, értem Ti nem is akartok beavatkozni csak a hülye magyar úgy látja! Az eszközeitekbe meg beleverhetitek a nyúzott pöcsötöket! Ugye ezt nem Te sugaltad vagy ondtad Miska kancsó? "https://mandiner.hu/belfold/2024/01/pressman-uzent-a-kormanynak-vannak-eszkozeink-es-keszen-allunk-arra-hogy-hasznaljuk-oket"
KINGA SÁNDOR
2024. január 30. 06:16
Ez a féreg fenyegetőzik! Szerintem, nagyon frusztrált lehet, mert nem csak buzi, púpos, hanem még kancsal is. Inkább arról beszéljen, hogy miért éppen két fiút fogadtak örökbe? Így nem kell rajtuk osztozkodni? Kár, hogy a gyermekvédelmet nem lehet rájuk szabadítani! Én azért megnézném, hogy mi folyik a gyerekszobában!
Nemkellnév
2024. január 29. 12:56
Az USA saját felelőssége, hogy kit küld nagykövetnek ide. Az is, hogy akit ideküld az miket csinál itt, nálunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!