Pressman szerint „romboló hatással van a demokráciára” a szuverenitásvédelmi törvény

2024. január 24. 15:23

„Drákói eszközöket ad a kormánynak a másként gondolkodók megfélemlítésére” – mondta az amerikai nagykövet.

2024. január 24. 15:23

A Portfolio interjút készített David Pressman amerikai nagykövettel. Az amerikai nagykövet emlékeztetett: azt követően, hogy a magyar kormány decemberben elfogadta a szuverenitásvédelmi törvényt, az amerikai külügyminisztérium hevesen bírálta azt. Emlékeztetett, hogy Washington szerint az „drákói eszközöket ad a kormánynak a másként gondolkodók megfélemlítésére”.

David Pressman azt is elmondta, hogy a vitatott jogszabály nem hasonlít semmilyen más törvényhez, amit ismer,

semmilyen demokráciában, pláne nem egy másik EU- vagy NATO-tagországban”.

A Portfolio kérdésére válaszolva azt is elmondta, hogy bár egyeztettek a jogszabály elfogadása előtt is, de így is elfogadták, majd kihirdették a törvényt, ami az Egyesült Államok részéről a heves reakciót váltott ki. Elmondta, álláspontja szerint az „romboló hatással van a demokráciára”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. február 07. 14:18
EZEKBEN A KÉRDÉSEKBEN NINCS, NEM VOLT ÉS SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM IS LESZ VITA TÁRGYALÁS ÉS EGYEZKEDÉS, HA PEDIG BÁRMI - ÚTON MÓDON BIZONYGATNI MERÉSZELITEK AZ IGAZOTAK AMI CSAK EGY ÚJABB GYALÁZATOS HAZUGSÁG AZÉRT EGYSZERŰEN HALÁLRA LESZTEK VERVE!
EX_Terminator
2024. február 07. 14:17
DRÁKÓIAN AGYON ELSZTEK ÜTVE MERT BELE MERÉSZELTEK POFÁZNI A DOLGUNKBA. DRÁKÓIAN KI LESZTEK NYÍRVA AZÉRT MERT BELE MERÉSZELTEK POFÁZNI ABBA HOGY MEGVÉDJÜK MAGUNKAT ÉS A BŰNÖS FÉLKÉNT MÉG HÁBOROGNI IS MERÉSZELTEK. Felfogtátok ti férgek?
airmax
2024. január 27. 14:51
Aha.. Mert ők életüket és vérüket adnák a másként gondolkodóknak..😀 No ez nekem pont úgy látszik hogy amr Pressmann által képviselt politikai irányzat üldözi a másként gondolkodókat.. Szokásos komcsi tempó.. vádold meg az ellenfeledet azzal az aljassággal amit te követtél el.
Felvidéki MAGYAR
2024. január 26. 11:39
Miért nem zavarják már el a qrw@ anyjába ezt az akadékoskodó metszett f.szú buzit?! A nagykövet nem helytartó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!