Orbán Viktor az Európai Tanács élén? Reagált a miniszterelnök sajtófőnöke

2024. január 08. 10:32

Az atv.hu kereste meg a miniszterelnököt azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor elnökölheti nyáron átmeneti időre az Európai Tanácsot.

2024. január 08. 10:32
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke jelölteti magát a júniusi európai parlamenti választásokon, ezt a politikus szóvivője is megerősítette a POLITICO brüsszeli lapnak. A portál szerint Michel július közepén tervezi elfoglalni helyét az Európai Parlamentben, ami azt jelenti, hogy az uniós vezetőknek gyorsan meg kell majd állapodniuk a megüresedett tanácsi poszt utódjáról. Ha nem sikerül, akkor – mivel Magyarország júliusban átveszi az EU Tanácsának soros elnökségét –

Orbán Viktor magyar miniszterelnök vezetné az üléseket.

Az atv.hu ezzel kapcsolatban kereste meg a miniszterelnök sajtófőnökét, arra a kérdésre voltak kíváncsiak, van-e reális esély arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök – az EU soros elnökeként – töltse be az Európai Tanács elnöki tisztét egy időre nyáron, ha Charles Michel EP-képviselő lesz, és hogy az ET elnöki tisztének a betöltése az átmeneti időszakra szimbolikus lenne-e.

Stratégiai nyugalmat javaslunk az ügyben”

– reagált az atv.hu kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Maga Charles Michel egyébként úgy próbálta oltani a tüzet: „sok eszköz van Orbán Viktor elkerülésére, ha megvan hozzá a politikai akarat”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. január 09. 08:59
Ez EU vezetése, mint Ursula, vagy ez a Michel úgy viselkednek, mint akik beleragadtak egy mocsárban és hiába lépnek bármennyit, állandóan a mocsárban ragadva tapicskolnak. Ugyan egy karnyújtásra van egy száraz rész, amire simán kiléphetnének és elfelejthetnék a mocsarat, de ők nem néznek körbe ,csak a mocsárra koncentrálnak, abban akarnak biztos lábakon állni, de az sosem fog sikerülni.
sober
2024. január 09. 06:09
"Maga Charles Michel egyébként úgy próbálta oltani a tüzet: „sok eszköz van Orbán Viktor elkerülésére, ha megvan hozzá a politikai akarat”. ez az ember normális?
ottoka-0
2024. január 08. 20:24
A politikai akart megvan Orbán megválasztására Európában.
Infidel
2024. január 08. 19:48
Szeretem ezt a rettegést figyelni. Mintha a medve beleszart volna a méhkasba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!