Pánik Brüsszelben: Orbán Viktor lehet az Európai Tanács elnöke!

2024. január 07. 10:10

A Politico szerint ezt a 26 uniós tagállam vezetőinek többsége „kétségbeesetten szeretné elkerülni”.

2024. január 07. 10:10

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke jelölteti magát a júniusi európai parlamenti választásokon, ezt a politikus szóvivője is megerősítette a POLITICO-nak. A portál szerint Michel július közepén tervezi elfoglalni helyét az Európai Parlamentben, ami azt jelenti, hogy az uniós vezetőknek gyorsan meg kell majd állapodniuk a megüresedett tanácsi poszt utódjáról. Ha nem sikerül, akkor – mivel Magyarország júliusban átveszi az EU Tanácsának soros elnökségét – 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök vezetné az üléseket.

A POLITICO azt írja: ezt a forgatókönyvet – vagyis azt, hogy Orbán ellenőrizetlenül irányítja a Tanácsot a 2024-es európai parlamenti választásokat közvetlenül követő hat hónapban – a többi 26 uniós tagállam vezetőjének többsége kétségbeesetten szeretné elkerülni, tekintettel a közöttük és Orbán Viktor között fokozódó feszültségre.

A portál szerint ez az első alkalom, hogy a Tanács soros elnöke jelöltként indul az európai parlamenti választásokon. Michel normális esetben november végéig, az új biztosi testület felállításáig maradna a posztján. 

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 294 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoFace
2024. január 08. 07:33
"Pánik Brüsszelben" Vegyenek be egy nyugtatót, és csak ássák tovább Európa sírját, ha nincs magukhoz való eszük! :D
starmind
2024. január 08. 04:38
"Pánik Brüsszelben: Orbán Viktor lehet az Európai Tanács elnöke! A Politico szerint (lapozzunk) ezt a 26 uniós tagállam vezetőinek többsége kétségbeesetten szeretné elkerülni". 1. Az unió 26 elnöke amerikai demokrata befolyás alatt áll. 2. Pánik nincs, csak beszartak, hogy számot kell adniuk az ügynököknek arról, miért nem azok érdekében cselekszenek és dolgoznak, akik megválasztották őket. Macron nem francia érdekeket képvisel, Scholz is leszarja a németeket, Rutte is tojik a hollandokra, Tusk meg most veri szét a lengyeleket stb. 3. Európa nem kellene hogy finanszírozza a széteső USA gazdaságát, sem nem lenne feladata a petrodollár támogatása, de kényszerítik rá az amerikaiak. Nem engedik, hogy számára előnyös üzleteket kössön Oroszországgal, Kínával, Indiával stb. A BRICS államok szerveződése mutatja az új irányokat, amelyek Európának és különösen a németeknek tilosak. .
Bunyevac1964
2024. január 07. 22:47
Apa kezdődik ! Kényelmes fotel kell, kikérni a habosat és csak élvezve figyelni majd. Nincs olya hollywood-i forgatókönyvíró, aki attól jobbat tud majd kitalálni mint ami majd következik. Minden összevág ! Trump ma nem véletlen dícsérte Orbánt. Nyílt üzenet volt Európának, hogy mire számítsanak. Nemrég olvastam, valami látnok azt mondta, hogy tavaszra megkoronázzák a magyar királyt. Lehet nem Szoboszlai lesz az, ( de azt sem bánnám ! )
masikhozzaszolo
2024. január 07. 22:15
1. Nem kell félni, nem fog fájni. (Gyurcsány) 2. program végrehajtása fájni fog, sokaktól követel áldozatot, lemondást, érinteni fog minden magyar családot, minden magyar embert, (Bajnai) 3. Nem lesz ilyen felállás. A gyakorlatban nem kivitelezhető. A jogot meg leszrják. Szavazatot se számláltak jogszerűen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!