Kövér László a svéd NATO-csatlakozásról: Nem lehet a pocskondiázást meg nem történtté tenni!

2024. január 25. 09:33

Az Országgyűlés elnöke szerint hazánk támogatja a NATO-bővítést, viszont túl messzire ment Svédország és Finnország is.

2024. január 25. 09:33

Kövér László rövid telefonos interjút adott az Indexnek, amelyben kifejtette, hogy egyáltalán nem tartja kínosnak a svéd NATO-csatlakozás körül kialakult ügyet, a NATO-tagság nagy felelősséggel jár, Svédország – és Finnország is – „olyan messzire mentek Magyarország pocskondiázásában, a demokratikusan megválasztott kormány gyalázásában és a mozgásterének szűkítésében,

amit nem lehet meg nem történtté vagy mellékes körülménnyé tenni”.

Megjegyezte, „különös tekintettel arra, hogy miután a parlament jó szándékkal ratifikálta a finnek csatlakozását, Finnország azonnal csatlakozott az Európai Bíróság előtt zajló eljáráshoz Magyarországgal szemben. Pusztán azért, mert gyermekeinket minden áron meg akarjuk védeni az LMBTQ-agymosás ellen. 

Vajon őszintén gondolják, hogy életre-halálra akarnak szerződni velünk, akikkel szemben a legkisebb tiszteletet sem hajlandók mutatni?”

Kifejtette, dacára annak, hogy Kövér szerint a NATO-bővítés egész eljárása zavarba ejtően nélkülözi az ügy súlyához illő komolyságú végiggondoltságot és demokratikus alaposságot, a kormány mögött álló parlamenti többség elviekben támogatja. „Én kezdeményeztem, hogy parlamenti küldöttség tegyen látogatást a két országban, hogy érzékeltessük, van itt egy kis probléma. Erre akkor egy olyan válasz érkezett, ami finoman szólva sem volt kielégítő. Most pedig úgy tűnik, hogy a svédek az utolsó gesztust sem méltányolják” – szögezte le.

Az is kiderült a rövid interjúból, hogy Magyarország kinek a csicskása: senkié se. Mint Kövér fogalmazott, ezt kéne csinálnia a svédeknek: „érdemes lenne egymást komolyan venni. Vagy ön szerint mi könyörögjünk nekik, hogy ugyan már, tisztázzuk a problémákat? 

Ha használhatok katonai szlenget, nem vagyunk a csicskásai senkinek. Úgy érzem, súlyos félreértés van a svédek fejében”.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 26. 03:41
Lackó,a fidesz pártállama a legkisebb tiszteletre sem méltó, csak undort kelt a civilizált világban…🤷‍♂️
Tommaso
2024. január 25. 21:07
13:07 Welszibard érvei értelmetlenek Nem a megválasztást birálták a svédek, bár az sem frankó, hanem a kormányzás diktatórikus elemeit És ebben IGAZUK VOLT / VAN
Tommaso
2024. január 25. 21:04
"a Kövér szarháziak el vannak szállva saját maguktól"
Tommaso
2024. január 25. 21:03
a NATO-főnök letelefonált és Orbán azonnal haptákba vágta magát. Érezte, tudta, hogy itt a játszma vége. Mert nagyon megszivatják, ha továbbra is a háborúkirobbantó ruszkik érdekében akadékoskodik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!