Kiderült, mikor szabadulhat Galambos Lajos a börtönből

2024. január 04. 08:49

A pontos dátumot egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

2024. január 04. 08:49
null

A Ripost értesülése szerint a zenész a romló egészségi állapota miatt akár már áprilisban szabadulhat. Galambos Lajos 2023. április 26-án kezdte meg letöltendő börtönbüntetését a Baracskai Büntetés-Végrehajtási Intézetben, ahonnan rövid időn belül átszállították a berettyóújfalui börtönkórházba. A trombitaművész az elmúlt kilenc hónap során egyetlen percet sem töltött cellájában, mivel gyógyíthatatlan betegsége miatt állandó ápolásra szorult.

Annak érdekében, hogy Lajcsi otthoni ápolásban tölthesse büntetését, a zenész és ügyvédje mindent elkövettek, ám a bíróság jogerősen elutasította az ehhez kapcsolódó összes kérelmet. A zenésznek nem maradt más választása, mint 

a börtönkórház falai között letölteni a 3 év 6 hónapos büntetését.

Az elmúlt kilenc hónapban Lajcsi rendszeresen tájékoztatta ügyvédjét, dr. Csontos Zsoltot a helyzetéről. Kiderült, hogy a zenész állapota komolyan romlott, képtelen önellátásra a börtönben, súlyosan lefogyott, és hangulata sem jó. 

A lap szerint még az ágyától is alig képes távolabb menni, segítségre van szüksége ahhoz, hogy eljusson a börtön boltjáig. A trombitás családja, barátai és rajongói aggódnak, milyen állapotban tér majd haza szerettük.

A jelenlegi tervek szerint Galambos Lajcsi hamarosan szabadulhat, de a pontos dátumot nem hozzák nyilvánosságra, sőt, azt állítják, hogy még az elítéltek is csak néhány nappal előtte értesülnek róla. A becslések szerint az elítélt jó magaviselettel és plusz feladatok elvégzésével akár a büntetése felét is lerövidítheti, így Galambos ügyvédei szerint a zenész várhatóan körülbelül egy évet fog börtönben tölteni. Azonban ebből már kilenc hónap eltelt, így ideális esetben Lajcsi idén áprilisban szabadulhat.

***

Nyitókép: MTI / Ujvári Sándor

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2024. január 04. 12:58
Ha feles kedvezménye van, akkor 21 hónapot kell leülnie. Abból 6 hónap elmehet reintegrációs őrizetben, tehát 15 hónapot kell rácsok mögött lennie. Júliusban kijöhet.
irmag2
2024. január 04. 11:23
A kártérítés mikor lép életbe, vagyonelkobzással?
Nemkellnév
2024. január 04. 10:05 Szerkesztve
1. A TV2 újév első perceiben az ő műsorát adta....no comment. 2. Évtizedek óta lottózom úgy, hogy sosem nyertem meg a főnyereményt, amitől mára már kimondhatatlanul szarul lettem. Azt hiszem keresnem kell egy jó ügyvédet, hogy tegyen már rendet a dologban...🤔
pesszimista
2024. január 04. 09:34
Lajcsi a közmű cégeket nem károsította meg, mert azok a lopást az állampolgárokra terhelték, ezért bűne megbocsátható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!