Kiderült, mikor lesz a 2024-es Budapest Pride

2024. január 31. 14:02

A szlogenük változatlanul az maradt: „Vedd vissza a jövőd!”

2024. január 31. 14:02

A szervezők „hosszas tervezést és egyeztetést követően” jelentették be közösségi oldalukon, hogy idén is lesz Budapest Pride felvonulás, amelyet

Magyarország legnagyobb emberi jogi tüntetésének” neveztek.

A 29. Budapest Pride Felvonulást június 22-én tartják, ahova azokat várják „akik egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretnének élni” – derült ki a Facebook-eseményükhöz fűzött kísérőszövegből. A szlogenük változatlan: „Vedd vissza a jövőd!, mely 

rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó és egymást erősítő, rendszerszintű problémákra

 (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus), valamint az azokra keresendő megoldási lehetőségekre” – fogalmaztak.

A szövegben arra is kitértek, hogy „már harmadik éve több mint 35 ezren vonultunk együtt Budapest utcáin fergeteges hangulatban, ez ne legyen másként 2024-ben sem”

További részletekkel a későbbre ígértek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerek-a-perec
2024. február 01. 00:57
Az alábbi 60 valahány hozzászóló kivétel nélkül mind elmebeteg !
Spiritmonger
2024. február 01. 00:25
A Budapest Pride fesztivál a bizonyítéka annak, hogy a magyarországi demokrácia él és virul. Jön az aberrált buzija, teszi magát a belvárosban, masírozgat fel-alá, óbégatja a hülyeségeit, mindezt büntetlenül, rendőri védelem alatt. Egyedül azt nem értem, hogy miért kell nekik a forgalmat akadályozni? Menjenek ki a Hungaroringre, ott tudnak vonulgatni, ki van építve az infrastruktúra, hogy jó buli legyen, ott a kutyát nem zavarják, a békés többség meg nyugodtan tud közlekedni.
Akitlosz
2024. január 31. 19:56
Még csak január van, de már kezdi a Mandiner. Még száz cikk lesz ugyanerről. Nem tájékoztat, hanem propagál, reklámoz. Ez a héber érdek.
atti64
2024. január 31. 19:54
KORCSEMBEREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!