Itt bukkant fel Geréb Ágnes

2024. január 15. 18:21

Önkéntesként dolgozik a korábban elítélt szülész-nőgyógyász.

2024. január 15. 18:21

„Egyelőre önkéntes nőgyógyászként kezdek dolgozni a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei hajléktalan szállójában” – osztotta meg közösségi oldalán Geréb Ágnes. A szülész-nőgyógyászt 2012-ben ítélte a bíróság jogerősen két év fogházra, valamint tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyász orvosi és a szülésznői foglalkozástól. Az eltiltás 2021 februárjában vesztette hatályát.

Azóta Geréb szerint „minden feltételt teljesített” ahhoz, hogy visszakapja a szülész-nőgyógyász engedélyét, de nem sikerült, „állandóan kisebb-nagyobb akadályok gördültek” elé. 2023. december 20. óta viszont önkéntes nőgyógyászként újra kísérhet szüléseket.

Geréb ellen otthonszülési ügyek miatt emeltek vádat. Az egyik esetben ikerszülésben az egyik gyermek holtan jött világra, a másik alkalommal pedig a gyermek maradandó egészségkárosodást szenvedett, majd fél évvel később meghalt. A fogházbüntetés alól Áder János köztársasági elnök 2018-ban adott számára kegyelmet, ez ugyanakkor nem érintette a mellékbüntetést.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Súlyosbították Geréb Ágnes ítéletét

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletével súlyosította az elsőfokú bíróság ítéletét, amelyben dr. Geréb Ágnest bűnösnek mondta ki foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, valamint kuruzslás vétségében, és közokirat-hamisítás bűntettében mint felbujtó.

Nyitókép: képernyőfelvétel

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. január 16. 17:34
Tudtommal el van tiltva!
Michel
2024. január 16. 10:47
Mert orvosi műhibát soha senki nem követett el. Az dobja rá az első követ, aki....
alkaloidablog
2024. január 15. 22:52
Féltéglával ütni a fejét...
SyncBaer
2024. január 15. 21:06
Az a nő a hülye, aki közel engedi magához (ha terhes, ha nem).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!