Itt a miniszterelnök válasza a POLITICO legújabb értesülésére

2024. január 09. 16:22

Magyarország üdvözli, hogy az Európai Bizottság jól halad a B-terv kidolgozásával, amely szerint Ukrajna támogatását az európai uniós költségvetésen kívül kell megoldani!

2024. január 09. 16:22
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

Magyarország feloldhatja az Ukrajnának nyújtott 50 milliárd eurós uniós támogatással szembeni vétóját, feltéve, hogy a finanszírozást minden évben felülvizsgálják – írta a Politico friss hírlevele. Ismeretes, az Európai Bizottság még tavaly júniusban javasolta, hogy a 2021–2027-es időszakra szánt uniós költségvetést növeljék meg 66 milliárd euró többletbefizetéssel, és ebből 17 milliárd euróval, valamint 33 milliárd eurónyi hitellel folytassák Ukrajna támogatását.

A magyar kormány nevében Orbán Viktor a tavaly decemberi uniós csúcson lényegében megvétózta az ajánlatot, így a javaslat kidolgozása a februári tanácskozásra csúszott.

Orbán év végi nemzetközi tájékoztatóján ismertette a magyar javaslatot és az indoklást, ehhez kapcsolódóan írta meg legújabb értesülését a brüsszeli lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A nagy küzdelmek éve volt 2023

Videó

A miniszterelnök az év utolsó kormányinfóján a pedagógusok béremeléséről, a kormány 2024-es terveiről, Ukrajna támogatásáról, a közelgő EP-választásról, valamint Magyarország soros elnökségéről is beszélt. Összefoglalónk!

A Mandiner megkeresésére Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a következő választ küldte:

„Magyarország üdvözli, hogy az Európai Bizottság jól halad a B-terv kidolgozásával, amely szerint Ukrajna támogatását az európai uniós költségvetésen kívül kell megoldani. Ami nekik a B-terv, az Magyarországnak az A-terv.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megfejtô
2024. január 09. 21:06
Ma is annyi derült ki, hogy aki cigányozik, törpézik, rezsimezik; az kiírja magát a komoly emberek társaságából. Az egy troll. Pszichopata. Kommunista. Lelki szegény. Agykárosult. Mániákus depressziós. Nárcisztikus idióta.
Latrina
2024. január 09. 17:34
Győzike miért nem publikál ide? Simán verné a nyomi Kohánt.
Tommaso
2024. január 09. 17:31
Vezető hir, h vezető politikusaink felköszöntik a czigányság szégyenét, G. Győzőt. Még ha Orbán rezsimje PÁRTÁLLAMI DIKTATÚRA is, a vezetőknek akkor is a nép gondjaival illene - kellene foglalkozniuk, és nem a senkiházi celebekkel. Két év óta ORBÁN Európa LEGBRUTÁLISABB ÁREMELKEDÉSÉVEL SANYARGATJA a magyarokat. Azon kellene igyekezniük , hogy NE INFLÁCIÓBAN legyünk EURÓPA ÉLLOVASAI, hanem például a reálbéremelésben, vagay a jó oktatásban, jó egsuzségügyben, netán A MEZŐGAZDASÁGban, amihez kiválóak az ország adottságai. Csak a normális politikusok hiányoznak.
Tommaso
2024. január 09. 17:27
Ha egy ország részesül az EU jótéteményeiben, és élvezi az előnyeit, akkor a feladatok, és a gondok megoldása közül se húzza ki magát. JOGOK & KÖTELESSÉGEK, egy csomag. A legtöbb családban igy nevelik a gyerekeket. Orbán Győző, mint szülő, MEGBUKOTT."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!