Isten megbocsát, az ukránok nem?

2024. január 30. 09:18

A Jóisten helyett azonban nem szeretnénk állást foglalni, de láthatóan megint neki lett igaza.

2024. január 30. 09:18
Szabó Gergő
Szabó Gergő
Pesti Srácok

„És ott tartunk most, hogy amikor a magyar külügyminiszter megy Ukrajnába tárgyalni, mielőtt Orbán Viktor és Zelenszkij találkozna – amit az ukránok szinte térden állva követelnek – megtörténhet az a szégyen, hogy halállal fenyegetik meg Szijjártó Pétert. Vajon mi lesz akkor, ha Orbán Viktor is találkozik az ukrán elnökkel? Atommal fenyegetnek majd, amijük nincs? Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a látogatás után kijelentette, történtek ugyan biztató lépések a bizalmi légkör helyreállítása felé Magyarország és Ukrajna között, azonban hosszú még az út odáig, és sok munkára lesz szükség, amire hazánk készen áll. Láthatóan a harctéri kudarcok az ukrán vezetés egy részét részben kijózanította, a magas ló kisebb lett, de még nem szálltak le róla. Sajnos kijelenthető, hogy nekünk, magyaroknak folyamatos figyelemmel és fegyelemmel kell kísérnünk az ukránok minden lépését, hiszen az ilyen felhangok mellett csak a kemény fellépés riaszthatja el őket attól, hogy ne az ordas retorika kerüljön előtérbe, a kárpátaljai magyarok sorsa pedig pengeélen táncol.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az ungvári találkozót követően elmondta, hogy „nem új jogokat kérünk a kárpátaljai magyarságnak, hanem azokat a jogokat adják vissza, amelyek 2015 előtt már megvoltak.”

Ezek pedig tiszta szavak, a magyar álláspont pedig egyértelmű, mi pedig csak annyit tudunk üzenni az ukránok, hogy mi, magyarok mindig meg tudunk bocsátani, de azt ki kell érdemelni. A Jóisten helyett azonban nem szeretnénk állást foglalni, de láthatóan megint neki lett igaza.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Nemes János

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. január 30. 17:55
Az első lépés az lehetne a normális kapcsolatok helyreállítása felé, hogy a nácik börtönbe zárják a halállal fenyegetőző elvtársaikat!
connorj
2024. január 30. 11:46
https://vm.tiktok.com/ZGehrxMW7/ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
templar62
2024. január 30. 11:25
Az ukránok azért halnak százával naponta , hogy fiaik lnbtq ovodába járhassanak EU - tagként ?
Skywalker_bp
2024. január 30. 10:35
Istenem, te is mekkora egy kártékony és ostoba lábasjószág módjára osztod az igét. Keményebben odalépni. Százötvenezer magyart fog egy emberként utálni Nyugat Ukrajna. Na, ezt majd orvosolhatjátok. Keményebben odalépni. Tényleg? Amikor akkor döntik be a forintot is meg a magyar gazdaságot nálunk picivel nagyobb erők, amikor akarják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!