Ismét csak nevetséges büntetés jár a magyargyalázásért Szlovákiában

2024. január 17. 14:40

A decemberi Slovan–DAC bajnoki mérkőzésen több mint négyezer ember üvöltötte kórusban, hogy „K...a magyarok!“.

2024. január 17. 14:40

A Nemzeti Sport szerdán megjelent cikke szerint a Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a szokása szerint ismét jelentéktelen pénzbüntetéssel sújtotta a Slovant. A portál szerint a pozsonyi klub a decemberi, DAC elleni találkozón történt magyargyalázásért 

csak háromezer eurós büntetést kapott.

Mint ismert, december közepén került sor a pozsonyi Nemzeti Stadionban a Slovan–DAC bajnoki mérkőzésre, amelyen a Slovan ultrái többször gyalázták a magyarokat és szidták Világi Oszkárt, a DAC tulajdonosát is. Az 55. percben nemcsak a hazai B-közép, de az egész stadion, 

több mint négyezer ember kórusban üvöltötte, hogy „K...a magyarok!“.

A fegyelmi bizottság  ezen a héten tette közzé az ítéletét, amely szerint pirotechnika használatért, a vulgáris és a nemzetiséget rágalmazó rigmusokért nevetséges 3 000 eurós büntetést kapott a Slovan. Semmilyen további büntetést, esetleg pálya vagy szektorbezárást – ahogy ez a nemzetközi kupákban szokás – nem kapott a pozsonyi klub.

Nyitókép: MTI Fotó, Krizsán Csaba

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Verdbenekhy
2024. január 19. 13:36
És milyen finoman fogalmaztak...!
templar62
2024. január 18. 08:18
Ki az aki Masari , maszarik ?
templar62
2024. január 18. 08:16
Régi orosz vicc : Ha vízbe esel , és segítségért kiáltassz . Nem biztos hogy kihúznak . De , ha " vesszen a cárt " , akkor kihúznak , hogy bíróság elé állíthassanak .
Zjzj
2024. január 18. 01:11
“A szlovak magyar viszony meg sosem volt ilyen jo” Mintha a minap ezt hallottam volna dr miniszterelnok vagy ovgyarto petiketol…..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!