Íme, Budapest betöréstérképe: itt fosztogatnak a legszívesebben a bűnözők

2024. január 13. 14:43

Mutatjuk.

2024. január 13. 14:43

A Pénzcentrum Budapest betörési hőtérképéről írt: mindössze 2 hónap alatt kirívó mennyiségű eset történt a fővárosban, azon belül is leginkább a belvárosban, azaz az V. kerületben. Hangsúlyozzák: a szakértők úgy véli, figyelmet kell fordítani a bejárati ajtó biztonságára: egy társasházban például nagy a választék, oda törnek be, ahová szemmel láthatóan könnyű bejutni. A 2020-as, legfrissebb adatok szerint Budapesten ez évben több mint 1200 lakásbetörés történt, míg országszerte 7000 a PRE-STAT adatai szerint. 

A rendőrség honlapján is van bűnügyi térkép: itt látjuk az elmúlt 1-2 hónap legfrissebb adatait. 

Az V. kerületben, a Szervita tér és a Péterffy-palota, valamint a Március 15. tér környékén, illetve a XIV. kerületben, a Hungária körút és a Róna utca vonzáskörzetében történt a legtöbb betörés

 mostanában. A személy elleni erőszak az V. kerület szélén, a VI. és VII. kerület belső szélén, az I. kerületben, Újpesten és Angyalföldön volt a leggyakoribb.

„Aki a lakásajtó biztonságát is szem előtt tartja, annak valószínűleg akkor sem keletkezik kára, ha egy betörő bejutott a lépcsőházba és esetleg egy-két lakásba is. Hiszen egy társasházban bőven van választék, 

a hívatlan látogató pedig jó eséllyel azt a lakást fogja választani, ahová könnyen és gyorsan be tud osonni,

 nem pedig azt, amit a legmasszívabb lakásajtó véd” – magyarázta Kiss Richárd szakértő. Új bejárati ajtó vásárlásakor az esztétikum mellett a zár minőségére is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen a masszív biztonsági ajtóhoz szükséges egy nehezen feltörhető zárszerkezet is, különben rést hagyunk a pajzson, mondta.

Nyitókép: Képernyőmentés

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robertdenyiro
2024. január 14. 16:44
Mindig is tudtuk hogy a ballibnácik a körúton belül laknak. Még arra is lusták hogy lopni, betörni máshova menjenek. Inkább egymást rabolják ki a szektás proli istenbarmai.
csapláros
2024. január 14. 10:24
lájkbajnok 2024. január 13. 16:10 ..."Nahát, az 5. Pont a fideszes tolvajkerület. "...Mondj egy évet Budapest történelmi távlataiból (a Kádár, a Horthy, a Monarchia, vagy az azt megelőző időszakokból) amikor a Belvárosban nem volt KIEMELKEDŐ a kurvák, kémek és latrok folyamatos rendszerfüggetlen koncentrációja következtében a személy elleni erőszak!? NEM TUDSZ!
csapláros
2024. január 14. 10:19
Mandari-NER 2024. január 13. 20:07 ..."Ha ez ilyen kiemelkedő, akkor először pintért kellene meneszteni és egy kompetens személyt ... miért is nem végzik jól a helyi rendőzkapitányságokon a dolgukat a rendőrök."... A szövegértésed a seggedben van, mint minden, magát balosnak nevező, ámde a marxista ideológiát, a logikát és a dialektikát is az ablakon kiöntő, segghülye alkesz panelproli, Gyurcsány patkányfogó által szuggerált, a tömegeket a tengernek vezetett balfasznak. Vannak helyek, ahol kiemelkedő, vannak helyek, ahol nem. Ez MINDIG is így volt és így lesz, bárki is legyen a belügyér. Belváros, Víziváros, Pasarét, Rózsadomb, Lipótváros, Angyalföld, Zugló... Itt inkább a kerületi önkormányzatok és a helyi civil szervezetek, a nem létező vagy a ballibbantak által lapátra tett Polgárőrség és a rendőrség közötti együtt nem működésekről van szó, amely MÁS ESETEKBEN meg kiválóan működik, többek között az idejében kialakított térfigyelő kamerák hálózatának köszönhetően is.
ProletarFC
2024. január 14. 00:14
Érdekes térkép ez, az újpalotai "kiserdő"-be hogyan törtek be és mit loptak, fát? Ahhoz nem kellett betörni. Az illegális fakivágáshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!