Hazudtak nekünk

2024. január 08. 11:37

Ha a szellemi élet szabadságát nézzük, na, e téren egyre nyilvánvalóbb, hogy Európa a nemzetek egyetlen masszába tömörítésén munkálkodik.

2024. január 08. 11:37
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Pár hónap múlva, egész pontosan 2024. május 1-jén lesz húsz esztendeje, hogy mi, magyarok az Európai Unió teljes jogú tagjává váltunk. Több mint húszesztendőnyi távlatból s a sokéves tapasztalatunkból bátran levonhatjuk azt a következtetést, hogy mi nem ezt az Európát akartuk.

Persze annak idején nem gondoltuk, nem is gondolhattuk, hogy az ígéret, miszerint a nyugati demokrácia és jogrendszer maga a szabadság és a jogbiztonság, egyszer csak egészen mássá válik. Magyarán diktatúrává. Szellemi és anyagi diktatúrává. Melynek vezetője, az Európai Unió, szinte hibátlanul teljesíti a diktatúra már régen írásba foglalt szabályait. Multikulturalizmust erőltetnek a Teremtő által különbözőnek »megalkotott« emberekre, egyetlen masszába óhajtják tömöríteni őket.

A most mögöttünk hagyott esztendő pedig minden gondolkodó embert (kivéve szép számú honi hazaárulóinkat) meggyőzhetett arról, hogy »anyám, én nem ilyen lovat akartam«. Elég volt belenézni a nyugat-európai városok, falvak lakóinak az új esztendőt ünnepelni kívánó összejöveteleire, s meghallgatni a híreket, hogy meggyőződjünk, jogbiztonságról aligha beszélhetünk. A nyugati úgymond demokrácia és jogrendszer igencsak erőteljes rendőri jelenléttel képes fenntartani a rendet, megelőzni a bűneseteket. S ez nem csupán az ünnepek alkalmával van így. Ha pedig a szellemi élet szabadságát nézzük, na, e téren egyre nyilvánvalóbb, hogy Európa a nemzetek egyetlen masszába tömörítésén munkálkodik, s ennek a masszának kötelező elfogadnia a gátlástalan liberalizmust, a multikulturalizmust, sarokba hajítani saját kultúráját, múltját, örökségét, s megtagadnia identitását. Mindezen jelenségekre számos példa van, mint ahogy arra is, miképpen alkalmazzák a világ urai a kirekesztés különböző módozatait a másképp gondolkodók ellen. S ami a legundorítóbb, eközben folyton demokráciáról beszélnek.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JAMES ARTHUR GEKIERE / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. január 08. 17:20
2OO4-ben az EU-tagállamok BELSŐ határainak megnyitásáról volt szó, nem pedig a külső határokról. Beáramlanak a mai napig Európába a többnyire gazdasági bevándorlók papirok nélkül. Igazi háborús menekültek talán a 1O%-ot sem teszik ki. Tehát egyetlen tagállam sem tudja, kit engedett be, mennyi időre és milyen következményekkel fog járni ? Zsákbamacskát kaptunk. Ránk eröltették a kinti mezőgazdasági termékeket (mintha Szahara sivatagában élnénk és mindenre szükségünk van). Tőlünk csak módjával vesznek át valamit. Bejöttek a bankok, a plázák saját áruikkal, a kitűnő termékeinket figyelmen kivül hagyják. Átvettük az amerikai felsőoktatás módszerét, elfogadtuk az EU-s érettségi előirását ( hány é. milyen irásbeli és szóbeli vizsga legyen, kötelező nyelvvizsgákat, tantárgyakat stb.), beengedtük a vadkapitalista konkurrens energiacégeket, akik kintről szabják meg gáz, olaj, benzin, villany árát, az Alaptörvényt 4x irattatták át, irányitják civilszervezetekkel a m. belpolitikát.
irmag2
2024. január 08. 14:57
Intézményt nem lehet számonkérnünk, csak személyeket, mint ahogy Orbán Viktor magyar miniszterelnököt támadják Magyarországért és a magyarságért, de őt érdemtelenül. Elképesztő, hogy a kereszténység támadása volt a kezdet felénk is, mikor előtte folyamatában pogánysággal vádoltak meg bennünket.
Dixtroy
2024. január 08. 12:24
Kétlem, hogy ez az eu ötlete lenne, még vas és szén acélközösség korában is visszalépett erről az útról.
makapaka2
2024. január 08. 12:19
Remek cikk. Minden szava igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!