Ha Bayer a negyedét írja ennek, akkor a haladár értelmiség már az ENSZ BT összehívását követelné

2024. január 28. 08:36

Az egész kérdéskört hagynám most, mert ahogy látom, hétfőn jelentősen össze fogunk veszni a Konokkal, meg addig még a Telexnek is van ideje eldönteni, hogy miként viszonyul a Meseország mindenkié c. remekmű szerkesztőjének úgynevezett cikkeihez.

2024. január 28. 08:36
null
Hont András
Hont András
Facebook

Ma volt a Holokauszt nemzetközi emléknapja, és tegnap hozott a hágai bíróság egy közbülső döntést a gázai események ügyében. A bíróság nem tett eleget Izrael kérésének, hogy szüntessék meg az eljárást, viszont nem is szólította föl a zsidó államot a hadműveletek leállítására, fölszólította viszont a Hamászt a túszok azonnali elengedésére és Izraelt, hogy tegyen meg mindent a népirtás megelőzésére a katonai csapások során. 

Az egész kérdéskört hagynám most, mert ahogy látom, hétfőn jelentősen össze fogunk veszni a Konokkal, meg addig még a Telexnek is van ideje eldönteni, hogy miként viszonyul a Meseország mindenkié c. remekmű szerkesztőjének úgynevezett cikkeihez. Az számít irányadónak,  hogy uszítónak nevezték őket, vagy az, hogy ezt törölték, és elnézést kértek az érintettektől, vagy az, hogy később az elnézéskérést is törölték, de ezért már nem kértek elnézést senkitől, a KESMA-ban meg kávémérgezést kapnak közben. 

A „cikkek” amúgy nem uszítók, nem tartalmaznak fölszólítást, hogy kikkel (tudjukkikkel) és mit kéne csinálni, csak az unalomig ismert módon és stílusban antiszemiták. Ahogy a közösségi médiás tevékenységéből megállapíthatóan a szerzőjük is az. Ezt sikerül a máskülönben a cancelelésből ideológiát és egyéni küldetést fabrikáló Parászka Borókának úgy eufemizálnia, hogy a szerkesztő és szerző (Meseország, ill. antiszemita cikkek) „magyar nyelvterületen szokatlanul radikális palesztin aktivizmust vállalt és művelt”. Amennyiben ez a radikális palesztin aktivizmus, akkor még jobban sajnálom a palesztinokat, de hogy szokatlan volna? A Hunnia-füzetektől a Magyar Fórumon át az internet különböző bugyraiig régtől fogva máig tenyészik az egész. Nem tetszett figyelmesen olvasni. 

A cionizmus kifejezés fajvédő szalonok és kültelki csehók szerinti használata; annak odavetése, hogy a zsidók elődei „állítólag” Izraelben éltek, két bekezdéssel lejjebb meg a palesztinok őslakosoknak titulálása; a zsidószenvedés burkolt elrelativizálása; és egyetlen alkalom meg nem említése, amikor arabok vagy bárminemű muszlim népcsoportok nem zsidóktól szenvedtek el sérelmet.  

Fölösleges ezt továbbragozni, mentegetni még annyira az. Föltéve, ha valaki hajlandó az orra előtti jelenségeket szemlélni, és nem az állami propaganda (pontosan melyik államé?) és Bayer Zsolt jut eszébe a Meseország mindenkié korszakos alkotás szerkesztőjének zsidózásáról is.  Mondom, a tartalmi kérdéseket hagyjuk meg hétfőig, de maradjunk annyiban, hogyha Bayer – akitől egy önfeledt zsidózását követően volt szerencsém kimutatkozni – a negyedét írja ennek, akkor a haladár értelmiség már az ENSZ BT összehívását követelné.”

Nyitókép: képernyőmentés

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2024. február 04. 10:52
Te is hová jutottál Hont András. Akkor sem kedveltelek, amikor Gyurcsányt meg az ö köreot mentegetted, de ez a Bayer-os védôbeszéded, különösen az életmûved utóbbi 3 évébe ágyazva: szégyentelenül ruganyos gerinchúrt sejtett
Syr Wullam
2024. január 29. 08:49
A palesztinszopó emigráns homár kálváriája a balos médiában az utóbbi hónapok legjobb sztorija. 🍿🥤
Ad majorem Dei gloriam
2024. január 28. 23:41
Izrael gázai akcióját népirtásnak nevezni nem antiszemitizmus, hanem a tények kimondása, különösen figyelembe véve azokat az izraeli nyilatkozatokat, amelyek a gázai palesztinek "önkéntes emigrációjáról", hovatovább kitelepítéséről, elűzéséről szólnak. Ez persze nem menti fel a Hamaszt, mert amit tavaly októberben művelt az legalább annyira elfogadhatatlan.
kokrowatz-0
2024. január 28. 23:02
gayermosdatásra tartogasd az erődet holnapig!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!