Egyre nagyobb a baj, de hallani sem akar a műtétről Deák Bill Gyula

2024. január 20. 09:40

Pedig egy protézis biztos megoldást jelentene.

2024. január 20. 09:40

Olyan súlyos kopás van a jobb térdében, hogy szinte már elviselhetetlen fájdalom gyötri a legendás bluesénekest, Deák Bill Gyulát. A műtét segíthetne, de erről hallani sem akar. Attól tart, hogy utána egyáltalán nem tudna lábra állni.

Deák Bill még gyerekként, egy orvosi műhiba miatt veszítette el a bal lábát. Azóta mankóval él és áll színpadra, ám egyre gyötrelmesebben telnek a mindennapok.

Sajnos a jobb térdem elhasználódott és elkopott. A fájdalomtól már a koncerteket sem tudom végigállni, sokszor le kell ülnöm, és úgy énekelek. Nem csoda, hiszen dupla terhelésnek van kitéve, ráadásul komoly súlyt kellett cipelnie.

Sokáig 140-150 kiló körül mozogtam, ami nyilván a térdemet is terhelte. Bár az első infarktusom után lefogytam és a cigit is letettem, most is 98 kiló körül mozgok, ami még mindig sok egyetlen térdnek. Igyekszem azért odafigyelni az étkezésre, nem iszom alkoholt és hordok térdgumit, ami valamennyit segítmondta a Blikknek Bill kapitány. 

Egy protézis biztos megoldást jelentene a lap szerint, de operációnak nem akarja alávetni magát a blueskirály.

„Véletlenül sem szeretnék semmilyen orvosi beavatkozást, bevallom, félek tőle. Bennem van, hogy valószínűleg járni sem tudnék utána, csak kúszni-mászni, és ez nekem nem hiányzik. Ezért marad így minden, ahogy van” – tette hozzá Deák Bill.

Fotó: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
camouflage
2024. január 20. 14:59
kitartás Bill, és hajrá fradi!
machet
2024. január 20. 13:36
De az sem jó ha így marad.
flesh ripper
2024. január 20. 12:49
Már túl idős ehhez a műtéthez.
Ehetős Odó
2024. január 20. 10:50
Egy jótanács Billnek: nyugodtan menjen el és csináltassa meg a térdprotkót. Egyórás rutinműtét és egy hónap múlva simán fog mászkálni vele, fájdalom nélkül. Ja és még valami: ne drága magánorvosokhoz menjen, hanem a Manninger Jenőbe, a Fiumei úton. Ott dolgoznak az igazi profi ortopédsebészek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!