Egy mentálisan zavartnak tűnő férfi levetkőzött a Szent István-bazilika szentélyében – rendőrök vezették el

2024. január 23. 13:05

Az incidens miatt a bazilikát rövid időre le kellett zárni.

2024. január 23. 13:05
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Közleményt adott ki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye – írja a Magyar Kurír.

Sajnálatos esemény történt január 22-én, délután a budapesti Szent István-bazilikában. 

Egy mentálisan zavartnak tűnő külföldi férfi a templomőröket félretaszítva berontott a templomtérbe, a szentélyben levetkőzött és méltatlanul viselkedett”

– áll a közleményben.

Mivel felszólításra nem hagyta abba a rendbontást, a férfit a rendőrség vezette el. Az incidens miatt a bazilikát rövid időre le kellett zárni.

A templomban az esti szentmisék és szertartások már zavartalanul zajlottak. A bazilikában engesztelő szertartást végeztünk. Köszönjük a rendőrség és a kollégák gyors közreműködését” – írja a főegyházmegye.

Az esetről készült videót az alábbi linken tekintheti meg.

A hirado.hu-hoz eljuttatott felvételen látszódik, ahogy egy nő arra kéri az embereket, hogy hagyják el a templomot, többen pedig odamennek  a meztelen férfihez, és felszólítják, hogy jöjjön le, ő azonban nem mozdul, hanem elkezd vitatkozni velük.

A portál szerint a fiatal, külföldi férfi rövidnadrágban próbált bejutni a Bazilikába. Miután ezt nem engedték, ellökte a személyzet egyik tagját és bejutott a templomba. Ekkor elkezdték kiüríteni az épületet, 

ezért mire a férfi meztelenre vetkőzött és a főoltárra mászott már szinte teljesen üres volt a Bazilika.

A hirado.hu emlékeztet: tavaly nyáron a római Szent Péter Bazilikában történt hasonló, akkor egy brazil férfi ruhátlanul felmászott a főoltárra, hogy így tiltakozzon az ukrajnai háború ellen. Az eset nem sokkal a római bazilika zárása előtt történt. Egy megrökönyödött látogatónak sikerült a telefonjával videóra venni a jelenetet, a felvételt aztán megosztotta a Telegramon. Akkor a bazilika felügyelői azonnal közbeléptek, lehúzták a férfit az oltárról, és kihallgatásra bekísérték a csendőrségre. Ezt követően átadták őt az olasz rendőrségnek. A férfiról annyi derült ki, hogy súlyos depresszióval küzd.

Nyitókép: magyarkurir.hu

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2024. január 26. 06:58
NAGY A jÓISTEN ÁLLATKERTJE. MÉG AZ ELMEBETEG MAJMOK IS BELEFÉRNEK. Sajna: A DEBRECENI EGYETEMEN NINCS ÁLLATORVOSTUDOMÁNYI KAR, és persze így pláne nincs állatpszichiátriaia tanszék sem..ilyeténképpen. Ugye a "művelt nyugaton" már hatékonyan gyógykezelnek ELMEBAJOS RINOCÉROSZOKAT...IDEGGYENGE ELEFÁNTOKAT, DEPRESSZIÓS KACSACSŐRŰ EMLŐSÖKET....amitől mi magyarok persze fényévnyi messzteségbe' elmaradottak vagyunk...mint ez tudható.
kalhana
2024. január 25. 16:48
Nem tudom, miféle depresszió az, ami oltárontáncolásba torkollik.
tacsi68
2024. január 24. 07:03
Na itt is az mint a szar nyugaton nigger, arab ,cigány mentálisan zavart! ÍÉdes íIstenem mikor lesz rend? íTehát NEM büntethető!!!!???
gebsi1
2024. január 23. 22:35
"A portál szerint a fiatal, külföldi férfi " Miért nem nevezitek a nevén a hulladékot? Egy nigériai nigger volt aki a debreceni egyetemen "tanul".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!