Bejelentette a fideszes EP-képviselő: nem indul el a 2024-es választáson

2024. január 22. 15:58

„Ezt is, mint mindent, tudni kell abbahagyni” – fogalmazott a politikus.

2024. január 22. 15:58

Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője nem indul a 2024-es európai parlamenti választásokon, a mandátuma lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként fog dolgozni – közölte maga az EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.

Trócsányi László közölte: megtisztelő feladat volt számára öt éven át az Európai Parlamentben dolgozni, de – mint írta – 

ezt is, mint mindent, tudni kell abbahagyni”.

„Felelősségünk van a jövő generációkért”

Az egyetemen több mint nyolcezer hallgató tanul, felelősségünk van a jövő generációkért. Célom, hogy olyan fiatalok hagyják el egyetemünk kapuját, akiket fel tudtunk vértezni kellő tudással és hivatástudattal” – emelte ki Trócsányi, majd hozzátette: a Magyar Jogász Egylet elnökeként a jogásztársadalom számára is alkotó munkát kíván végezni a következő esztendőkben.

Trócsányi László, az Európai Parlamentben jelenleg az alkotmányügyi bizottságnak a tagja, a külügyi bizottságnak pedig a póttagja. A pozíciókat illetően úgy nyilatkozott: mindkettőt hasznos szakmai tapasztalatnak tartja.

A brüsszeli tapasztalatokat és kapcsolatokat kamatoztathatom a tudományos életben és az egyetemen egyaránt. 

Viszont itt az idő, hogy jöjjenek a fiatalok” – fogalmazott

Szavai szerint nagy feladat az övék, a jelenlegi Európai Unió ugyanis – mint kiemelte – válságban van. Nincs önbizalma, a belső identitásviták miatt elbizonytalanodott – hívta fel a figyelmet.

„Reméljük, hogy a nyári európai parlamenti választások kimenetele pozitív fordulatot hoz majd. Hajrá, Magyarország!” – tette hozzá Trócsányi László.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitóképen az EP épülete Strasbourgban Fotó: multimedia.europarl.europa.eu
 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 28. 16:13
Laci bácsi eddig is láthatatlan volt…😉
Lajoss
2024. január 28. 16:12
Laci bácsi eddig is láthatatlan volt…😉
ekeke1
2024. január 22. 19:49
"Bejelentette a fideszes EP-képviselő: nem indul el a 2024-es választáson „Ezt is, mint mindent, tudni kell abbahagyni” – fogalmazott a politikus." Helyes. Teljes brüsszeli sorcsere szükséges a következő ciklusban.
Akitlosz
2024. január 22. 19:39
Eddig mit dolgozott ott? Csak egy bukott miniszter. Őket előbb Brüsszelbe küldik. Azután már oda sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!