Ami engem illet, én a woke-tól is undorodom

2024. január 06. 10:19

De hasonlóképp undorodom a nulla teljesítmény ellenére is kiváltságos pártállami káderektől.

2024. január 06. 10:19
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Olvasom Baán Lászlónak, a Szépművészeti Múzeum főigazgatójának az interjúját a HVG-ben. A szöveg intellektuális igénytelenségénél nem időznék el. A miniszterelnöknek tett szerelmi vallomását sem hoznám szóba, nyilvánvalóan ez kell ahhoz, hogy pozícióját rendre megerősítse. Egyetlen dolgot említenék meg: Baán László az Orbán-kormány kultúrához való hozzáállásával kapcsolatosan annak adott hangot, hogy »kiemelt jelentőséget kapott ez a terület.« A kultúrharcról Baánnak kizárólag a woke jut az eszébe, amely – mint maga mondja – »idehaza, a politikai színtéren még nem nyert érdemi teret, szervezetileg egyelőre nem identifikálható a progresszív újbaloldal, a woke.«

Valóban, ez kétségtelenül igaz.

Csakhogy Baán arról nagyvonalúan elfeledkezni látszik, hogy a woke helyett idehaza van más, amelynek ő maga is részese, alakítója és kegyeltje. Mert ahol a woke erősen jelen van, ott a meritokratikus elvet különféle identitástényezők, fehér bőrű versus fekete bőrű, gyarmatosító versus gyarmatosított, elnyomó versus elnyomott, heteroszexuális versus LMBTQ stb., és ezek szintézise rombolja le. Idehaza a meritokratikus elvet a politikai hovatartozás, a szekértábor-ideológia, a »mi kutyánk kölyke« mindent felülíró szempontja rúgja fel: messze nem a teljesítmény számít, hanem az, hogy az érintett hűséges-e, lojális-e, s akár még egy semmitmondó interjúban is képes-e az ország legfőbb emberéről mély áhítattal és elragadtatással szólni. 

Ami engem illet, én a woke-tól is undorodom 

(jóllehet egészen biztos vagyok abban, hogy ez az ideológiai szörnyűség és idiotizmus nem lesz hosszúéletű), de hasonlóképp undorodom a nulla teljesítmény ellenére is kiváltságos pártállami káderektől, valamint a pártállami logikától, amely viszont Magyarországon lassan száz éve töretlenül és lényegében változatlanul fennáll, legfeljebb a nyalásra érdemlegesített hátfelek változnak.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gasztronauta
2024. január 08. 20:44
"undorodom a nulla teljesítmény ellenére is kiváltságos pártállami káderektől," Önundor?
Gullwing
2024. január 08. 12:42
Ez az alak írja hogy "undorodom a nulla teljesítmény ellenére is kiváltságos pártállami káderektől," Azt bezzeg elfelejti leírni hogy amikor a színművészeti főiskolán tanított és a doktori iskolában tag volt 0 tudományos publikációja volt színház és filmművészet területéről... Ez az alak ír ilyet az aki 2003-2006 -ig volt a gyurcsány-meggyiesi kormány kulturális tanácsadója, illetve utána a elqró politikai tanácsadó testületét vezette, vezeti ma is. Szarból van ez is min jópáran a fajtája közül..
Gullwing
2024. január 08. 12:35
Ja mi meg a fajtádtól undorodunk , féreg...
Gullwing
2024. január 08. 12:34
Ez ugat intellektuális igénytelenségről, mikor 5 alanyt és állítmányt pakol egy mondatba?! kutyám bármikor különbet szarik ettől a zsidókomcsitól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!