A szerződés felmondva, a csapat ellehetetlenítve: kiderült, hogy Lázár János „szúrta hátba” a fradistákat

2024. január 23. 16:20

Reagált a hírre az Építési és Közlekedési Minisztérium.

2024. január 23. 16:20

Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor hétfőn este közösségi oldalán adott hírt róla, hogy szerződést bontott a csapattal a Bényi Szabolcs által vezetett Mahart Passnave Kft, amely korábban a Magyar Kupa-címvédő, tavalyi BL-döntős női kézilabdázók egyik szponzora volt. A klubelnök vérlázítónak és primitívnek nevezte a cég lépését.

Ezt is ajánljuk a témában

Kubatov szerint a Mahart Passnave döntéshozói igen tájékozatlanok, szavai szerint „ezzel a jogtalan döntésükkel ellehetetlenítik a női kézilabdacsapat működését”.

Döntésükből jól látszik, hogy fogalmuk sincs az eredményeinkről, arról, milyen jó hírét visszük a hazánknak, a fővárosunknak és minden szponzorunknak itthon és külföldön egyaránt. Láthatóan nincsenek tisztában a sport társadalmi hatásaival”

– tette hozzá a politikus.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium reagált a hírre, hivatalos közleményében megindokolta a szponzorációs szerződés felbontásáról szóló a döntést – írta az Index. A Bényi Szabolcs vezette vállalat alábbi állásfoglalását változtatás nélkül tesszük közzé:

„Lázár János építési és közlekedési miniszter minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését. A közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű, a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek szolgáltatásaik minőségének javítására, és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk.”

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 29. 09:46
A Lézer Jani egy nagy G….mint a gazdája…🤷‍♂️
gebsi1
2024. január 23. 21:17
Lázár az összes külföldi tulajdonú, magyarországi építőipari céget el akarja lehetetleníteni. (video van róla a youtube-n) Kíváncsi vagyok mit fognak majd szólni az uniós döntéshozók esetleg a WTO ha ezt meg is lépik.
2024. január 23. 20:55 Szerkesztve
Kubatov sportvezető vagy politikus? Nem tudja eldönteni? A sport társadalmi hatása jelentéktelen, erre hivatkozni orbánfake. Hazánk jó híre nem az élsporton múlik, hanem az innovatív, termelékeny, költséghatékony gyártáson. Ha nincs bevételem, forráshiányos vagyok, jogtalan döntés lenne a pénzemet pénzszerzésre fordítani, ahogy akarom? Mi lenne, ha az élsportban rendszerváltás lenne? Kádárista módú állami és az állam által a vállalkozásoktól kizsarolt támogatások helyett saját bevételeikből - reklám, közvetítés, jegybevétel, trófea értékesítés - és bankhitelből gazdálkodnának? Példát mutathatnának a képző és alkotó művészeknek, színházaknak és főállású simulékony ripacsaiknak. Jelen orbáninfláció okozta drágulás helyzetében lépjen vissza minden szponzor.
bagoly-29
2024. január 23. 19:20 Szerkesztve
Én azért szeretném látni azt a fránya rendeletet s hogy mit értelmezett Bényi a maga kedvére! Ha Kubatov perrel fenyegetőzik, akkor azt jelenti, hogy tudomása van a rendelet konkrét szövegéről is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!