A svéd külügyminiszter nyitott a párbeszédre, de szerinte egyelőre nincs miről tárgyalni Orbán Viktorral

2024. január 23. 16:43

Tobias Billström szerint ugyanis Magyarország egyelőre nem szabott feltételeket a svéd NATO-kérelem jóváhagyásához.

2024. január 23. 16:43
Svéd külügyminiszter.

A Mandiner kedden beszámolt róla, hogy Orbán Viktor magyarországi látogatásra hívta meg Ulf Kristerssont, Svédország miniszterelnökét. A kormányfői tárgyalások témája a meghívólevél szerint Svédország NATO-csatlakozása lesz.

A svéd külügyminiszter szinte azonnal reagált a meghívásra – írja a Dagens Nyheter. Az még nem derült ki, hogy a svéd miniszterelnök Magyarországra utazik-e. Tobias Billström szerint azonban nincs értelme tárgyalni. Ezt többek között azzal indokolta, hogy

Törökországgal ellentétben Magyarország egyelőre nem szabott feltételeket a svéd NATO-kérelem jóváhagyásához.

Ezzel együtt azt is kiemelte, hogy „Svédország és Magyarország között egyébként is nagyon kiterjedt az együttműködés, így nincs okunk a további megbeszélésekre”.

„Ebben a helyzetben nem látok okot a tárgyalásra.

Azonban folytathatjuk a párbeszédet és megvitathatjuk a kérdéseket.

Nincs hiány a megbeszélnivalókból” – ismerte el a svéd külügyminiszter.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 24. 15:17
ORBÁN SZOPÓÁGON. micsoda égés ez az itt kommentelgető trolljainak! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
bandi0723-2
2024. január 24. 15:00
"A svéd külügyminiszter nyitott a párbeszédre, de szerinte egyelőre nincs miről tárgyalni Orbán Viktorral" Te, mondtad ha nincs, hát nincs! Mi is ráérünk a ratifikációval! Szerintem. Pont.
Tommaso
2024. január 24. 14:43
ORBÁN HAZUDOTT. Ismét hazudott, és ismét lebukott. Nagyon égő egy büszke nemzet számára, ha a saját MINISZTERELNÖKE HAZUDIK.
Tommaso
2024. január 24. 13:55
ORBÁN trolljai, kritikátlan imádói, rendszeresen HAZUDNAK ezen a kommentoldalon is. Ez nem számit , hisz ők kis senkik, és hazudozásuk csak a magánnyomoruk része. DE mikor AZ ORSZÁG MINISZTERELNÖKE HAZUDIK, ráadásul már nem először, az az egész országra, az egész magyar nemzetre vet rossz fényt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!