A magyar testőr elárulta: így védték meg Arnold Schwarzeneggert

2024. január 29. 15:28

„Nem véletlenül itt követték el a rendszerváltást követő első merényletet” – mondta Tóbiás Mátyás.

2024. január 29. 15:28

Tóbiás Mátyás profi testőr a 24.hu-nak mesélte el az eddigi tapasztalatait. A testőr többek között olyan embereket védett, mint az autóversenyző Fernando Alonso vagy az akciósztárból lett kormányzó, Arnold Schwarzenegger.

„A hollywoodi sztereotípiával ellentétben a valóságban egy testőr nem testőr, mindig csapatban dolgozunk” – szögezte le rögtön a legelején Tóbiás Mátyás. „Egy-két ember semmire sem elég.

Rögtön kell minimum három autó profi sofőrökkel:

egy felvezető kocsi, egy utóvéd és egy, amelyikben a védett személy utazik. Ezek a veszélyeztetettségi szinttől függően lehetnek hétköznapi szériaautók vagy speciális járművek. Páncélautót bérelni horrorpénz, és azt elvezetni sem tudja akárki, mert nagyon másképp működik egy hat–nyolctonnás autó, mint egy kéttonnás” – mondta a profi testőr.

Így védték meg Schwarzeneggert

„Amikor 2015-ben védtük Schwarzeneggert, hatan voltunk állandóan mellette, plusz a sofőrök, plusz a tartalékállomány, plusz a felderítő, aki mindenhová megérkezik előttünk minimum négy órával, és elkezdi felmérni a terepet” – mondta. Tóbiás Mátyás azt is elmondta, hogy miből áll egy ilyen testőrcsapat konkrét munkája.

Egy testőrcsapat munkájának kilencven százaléka felkészülésből, felderítésből, tervezésből áll.

A látványos rész, hogy körülveszik és kísérgetik a védett személyt, az csak tíz százalék” – fogalmazott.

A beszélgetés során az is kiderült, hogy miért lehet veszélyes Budapesten védeni egy személyt. „Budapestnek van egy sajátossága: ha repülőtérről akarsz bejönni a városba, választhatod a Ferihegyi gyorsforgalmi utat vagy a Ferihegyi gyorsforgalmi utat és nagyjából ennyi.

Ez nyilvánvaló kockázat, nem véletlenül itt követték el a rendszerváltást követő első merényletet” 

– árulta el a profi testőr.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JOHANN GRODER / EXPA / APA / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2024. január 29. 22:14
Minek védeni ezt a marhát.
ügyvéd
2024. január 29. 20:20 Szerkesztve
Azt nem tudom mi volt 2015 ben, de hogy kb 2022 ben tök egyedül bringázott el mellettem az tuti. ( A bringa nem volt páncélozva.)))
I feel the earth move under my feet
2024. január 29. 18:37
"ha repülőtérről akarsz bejönni a városba, választhatod a Ferihegyi gyorsforgalmi utat vagy a Ferihegyi gyorsforgalmi utat és nagyjából ennyi." Vagy a tranzit helikoptert.. mer' akinek 2*három testőrre fussa, az csak tud már bérelni két helikoptert is, ha félti a szaros életét.. de most komolyan.. ki a faszom akarná ezt a kivénhedt Tejminátort bántani??? Ja.. és egy magára valamit is adó védelmi szakember nem jártatja a pofáját, nem nyáladzik a bulvársajtóban.
tikkadt-szocske
2024. január 29. 15:49
"A magyar testőr elárulta..." Geréb árulta el a Pál utcai fiúkat. Nem lehetne néha normális címet adni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!