A demokrácia és az ész kultusza meggyengülve húzódik vissza

2024. január 14. 12:17

Aztán ez a rearchaizálódási folyamat tarthat bármeddig.

2024. január 14. 12:17
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Ha messziről nézzük az önkényuralmi formák fokozatos erősödését és elszaporodását, a növekvő irracionalitást, a média teljes átalakulását (szinte kizárólag propagandacélokat szolgál és dezinformál a helyi hatalmak érdekeinek megfelelően), az értelmiség eltűnését, stb., nem lehet kétségünk ennek oka felől: a nyugati civilizáció (melynek csúcsa egyre inkább úgy látom, a csodálatos Brit Birodalom volt), s vele a demokrácia és az ész kultusza meggyengülve húzódik vissza, s a világ többi része csak visszatér azokhoz a történelmi és kulturális mintáihoz, melyeket a nyugatizálódás a felszínen, ideig-óráig elfedett.

Aztán ez a rearchaizálódási folyamat tarthat bármeddig.”

Nyitókép: Bart Maat / ANP / AFP. Illusztráció.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 15. 05:35 Szerkesztve
Magyarországon a média 48% kormánykritikus! A baloldal a médiában túlreprezentált! Ez médiaszabadság! Magyarországon többségi demokrácia van. A népakarat a pártokon keresztül érvényesül és a többség jogai és érdekei az elsődlegesek. Ez nem jelenti az állampolgári vagy a kisebbségi jogok semmibe vételét. Azt jelenti, hogy bizonyos kérdésekben a közösség az előbbre való az egyénnél. A nép a hatalmat a képviselői útján gyakorolja és csak kivételesen közvetlenül. A politikai pártoknak kiemelt szerepe van. A kormány a parlamentnek felelős.
Tommaso
2024. január 14. 17:01
Orbánnalk és Kaczyynskinak a médiaszabadsággal kapcsolatos teljesítménye ZÉRÓ. Mindkét autoktrata megszállta a közmédiát, és párt-propaganda szócsővé silányitotta. A választási kampányban hazugságokkal, rágalmakkal (karakter) GYILKOTÁK az ellenzéket. Az Orbáni Diktatúra mindössze ÖT PERCCEL volt jobb, mint a HITLERI vagy a RÁKOSI. Ugyanis ennyit, ennyivel több percet engedélyeztek ellenfeleiknek a TV-ben. És még demokratáknak hazudják magukat. Pofátlanok. Aljasok. Nemzetárulók.
ghelmddfd
2024. január 14. 16:01
A demokrácia és az ész kultusza meggyengülve --------------- ??????????? 1. Az ész egy maradáj hang, az indogermán ueidh stumától, a wiss-től, rokonja a libernyák jevevényhang, a vizsgál, vigyáz és a vicc is. 2. He? Ez a faszi keverja a szezont a fazonnal. A democsokrácia diktatúra, az ész az empíria volna, nem a ráció, a rend, a ra és re stumától. A democsokrácia diktatúra, attól, hogy ott nem van ráció, stak burzsujizmus, irracionalizmus, ahogy empíria se, stak libernyák vallás. 3. A primitív revolution totál más, erre stak a magyar ernya, a magyar az indogermán és germán nyelv, így ernya az Umwertung aller Wertere.
tapir32
2024. január 14. 15:27
A minduntalan trágárkodás bunkó balos beszéd! Legyünk különbek a ballibsiknél a szavainkkal is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!