A brüsszeli színtér meghatározó gondolkodói közt szerepel Frank Füredi, az MCC Brussels vezetője

2024. január 17. 07:32

Az EU Insider szerint kulcsszerepet játszik az európai politika, a kormányzás és a nemzetközi kapcsolatok alakításában.

2024. január 17. 07:32
null

Frank Füredi, az MCC Brussels ügyvezető igazgatója is szerepel azon a listán, amelyet az EU Insider készített a brüsszeli színtér legmeghatározóbb agytrösztjeiről és gondolkodóiról, melyek az „európai politika, a kormányzás és a nemzetközi kapcsolatok alakításában kulcsszerepet játszanak”. 

A listán többek közt olyan nevek és szervezetek szerepelnek, mint Alberto Alemanno, a Jó Lobby alapítója; Tomi Huhtanen, a Wilfried Martens Európai Tanulmányok Központjának ügyvezető igazgatója és Garvan Walshe, az Európai Politikai Központ kommunikációs vezetője. Az összeállításban megnevezték Frank Füredit, írót és közéleti kommentátort, az MCC Brussels ügyvezető igazgatóját. 

Füredi Canterburyben a Kenti Egyetem emeritus szociológia professzora. Eddig több mint 25 könyve jelent meg. Munkáiban a nyugati társadalmak kulturális folyamataival foglalkozik. Az utóbbi években több tanulmányt is publikált a kultúrharcnak a családi életre, a szocializációra, az oktatásra és a közéletre gyakorolt hatásáról. 

A cikkben kifejezetten olyan gondolkodókat igyekeztek bemutatni, akik „elkötelezettek az olyan kulcsfontosságú kérdések előmozdítása mellett, mint a demokrácia, a fenntarthatóság, a biztonság és a gazdasági fejlődés”. 

Nyitókép: FICSOR MARTON

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. január 17. 18:02
"Frank Richards álnéven a Revolutionary Communist Group vezető tagja volt, majd a RCG-ből való kizárása után a Revolutionary Communist Tendency alapítója és elnöke, mely később Revolutionary Communist Party (RCP) néven vált ismertté."
pipa89
2024. január 17. 07:37
Na, ugye. Lassacskán helyes mederbe kerülnek a dolgok, ha jó terelőink vannak :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!