Beperelte volt iskoláját a most éppen hangosbeszélővel a rendőrök arcába ordibáló Pankotai Lili

2023. április 27. 12:00

A trágárkodásairól elhíresült diáklány a személyiségi jogai megsértését kéri számon a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumon.

2023. április 27. 12:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által képviselt Pankotai Lili benyújtotta keresetét a Pécsi Törvényszékre egykori iskolája, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium ellen – erősítette meg értesülésünket a törvényszék. Tárgyalást ugyanakkor a bíróság még nem tűzött ki az ügyben.

A végzős diáklány trágárkodásokkal tarkított úgynevezett slam poetryjével robbant be a köztudatba tavaly, az október 23-ai ellenzéki demonstráción. Az eset után 

állítása szerinte pszichológiai hadviselésbe kezdtek ellene iskolájának tanárai,

ezért novemberben elhagyta a gimnáziumot. Egy januári interjúban pedig már belengette, hogy a TASZ segítségével pert indít volt gimnáziuma ellen. 

Pankotai Lili a hétfői demonstráción a Karmelitánál (Fotó: Origo)
Pankotai Lili a hétfői demonstráción a Karmelitánál (Fotó: Origo)

Pankotai Lili ma már a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója, az iskolaváltása után a közelmúltban aktivizálta magát. Először egy március 15-i demonstráción tartott „ünnepi beszédet”, majd nemrég Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője mellett tűnt fel, aki egekig magasztalta őtt.

A diáklány hétfőn 

a pedagógusok melletti demonstráción vállalta az egyik főszerepet, 

de most nem költeményével „kápráztatta el” a tüntetőket, hanem a tömeget hergelte a Karmelitánál tartott kordonbontó akcióban. Az Origo felvételein is jól látszik, hogy a diáklány hangosbeszélővel ordít a rendőrök arcába.

A Pácsi Törvényszékre benyújtott kereset kapcsán kerestük a TASZ-t, hogy többen megtudjuk a részletekről, de a szervezet eddig nem reagált megkeresésünkre. Korábban azt közölték lapunkkal, hogy a polgári pert Pankotai Lili személyiségi jogainak megsértése miatt indítják.

Kerestük a pécsi gimnáziumot is, hogy mit szólnak a perhez, de az iskola azt közölte lapunkkal, hogy egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést a bíróságtól.

Nyitókép: Pankotai Lili a március 15-i tanártüntetésen. (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd) 

Összesen 296 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemtudommegállni
2023. április 28. 08:17
Remélem az Iskola viszontkeresetet nyújt be, jó hírnevének megsértése okán és leperelik a gatyát is a kultúr családról!
panir
2023. április 27. 20:40
osztálykirándulásra ki fogja még meghivni
Krupp Skya
2023. április 27. 20:26
Mind a két képen jól látszik hogy kábítószeres és elmebeteg.
akkor ki
2023. április 27. 18:56
Szüleire vagyok kíváncsi, az kb mindent meg is magyaráz. Ha kicsit is normálisak, visszafogják a kis picsát, mivel ilyen kis baszatlan tinike a világ dolgaiból az égvilágon semmit sem tudhat! A szülő felelőssége, de az iskola is nagy formáló tud lenni. Libernyák tanárok mindenhol, nyilván cirógatták, sőt pénzt intéztek neki és szüleinek egy egy fellépésért, ami ugye így szerepel a szarosgyurka felé küldött elszámolásokban: Kordon bontás közbeni sérülés egészségügyi ellátása- 560.000 ft Plakátok készítése- 1.000.000 ft Hangosbeszélő bérlése- 20.000 ft Pankotai művészjány produkciója- 2.000.000 ft Na, nagyjából így tudom elképzelni szarosgyurka lehúzását. Szánalmasak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!