Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Személyiségi jogai megsértése miatt fogja perelni volt iskoláját a trágárkodó Pankotai Lili a TASZ segítségével

2023. február 08. 12:00

Néhány héten belül nyújtják be a keresetet, de azt egyelőre nem árulták el, milyen jogi indokokkal.

2023. február 08. 12:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Pécsen, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium székhelyén indít polgári pert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Pankotai Lili személyiségi jogainak megsértése miatt – tudta meg a Mandiner a szervezettől. A TASZ válaszából az is kiderült, hogy 

a keresetet várhatóan néhány héten belül fogják benyújtani.

Arról ugyanakkor nem kívántak egyelőre nyilatkozni, mit is fog tartalmazni a kereset, azaz, hogy milyen jogi indokokkal perlik majd az intézményt. 

A gimnázium volt diákja január végén jelentette be egy interjúban, hogy a TASZ segítségével beperli egykori iskoláját „amiért a véleménynyilvánítása miatt megalázták”.

Pankotai Lili novemberben jött el pécsi gimnáziumából, mert szerinte pszichológiai hadviselést folytattak ellene. A diák felköltözött Budapestre, jelenleg az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban (AKG) tanul.

Telibe, előre

A végzős gimnazista egy tavaly október 23-i, eredetileg a pedagógusok mellett kiállás miatt megrendezett tüntetésen „robbant be a köztudatba”, miután egy trágárkodásokkal teli, úgynevezett slam poetryvel rukkolt elő a színpadon. Olyan mondatok hagyták el a száját, mint például:

Azt hiszed ki tudod törölni a gondolkodást? A faszt!”.

Vagy:  „nekem soha nem az lesz az első, kedves HírTV, hogy éppen ki-kinek a faszát szopja teli erőből, hanem, hogy vállalja-e a véleményét bárkivel szemben,

Itt megnézheti a teljes előadást: 

A fellépés után a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma elhatárolódott a diáklánytól.

Hatalmas gyomros

A végzős gimnazista ezek után decemberben, egy újabb tüntetésen ismét előadta „költeményét”, ezúttal Molnár Áronnal közösen.

„Azt hiszed el tudod foglalni az iskoláinkat? Foglalod a kurva anyádat!” – kezdődik a perfomansz. 

Pankotai Lili pár napja az RTL reggeli műsorában arról beszélt, hogy volt tanárai az ő tudta nélkül szavazást tartottak arról, hogy hajlandóak-e a továbbiakban együtt dolgozni vele, de egy tanár kivételével, mindenki nemet mondott. Pankotai ezt hatalmas gyomrosként élte meg, és a vele szembeni nyomásgyakorlás után úgy döntött, hogy iskolát vált.

Nyitókép: Pankotai Lili fellépése 2022. október 23-án az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által a pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetésen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. február 09. 06:26
A jólbevált káoszkeltést használja és fizeti soros ebben az esetben is. Igaz TASZ?
kozmosz
2023. február 09. 01:03
Ez is inkább az apja faszán űcsörögne.
DeGar
2023. február 08. 20:50
Az M1 helyében meghívtam volna egy interjúra, kitettem volna a 18-as karikát, és Lilike stílusában társalogtam volna vele.
Kivűlálló
2023. február 08. 18:21
Büdös kis ringyó..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!