Válaszolt Orbán Viktor a kárpátaljai magyaroknak, akik Ukrajna EU-csatlakozásának ügyében kérlelik

2023. december 12. 15:12

„Azzal a javaslattal fogunk élni, hogy a jogilag bonyolult tagság helyett az Európai Unió egy stratégiai partneri viszony kialakítását célozza meg Ukrajnával” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

2023. december 12. 15:12
null

Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök Zubánics Lászlónak, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnökének, aki korábban Ukrajna EU-csatlakozásával kapcsolatban írt nyílt levelet a magyar kormányfőnek – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.

Mindenekelőtt szeretném biztosítani arról, hogy a magyar kormány mindent megtesz, hogy megvédje az ukrajnai magyar közösség jogait”

– szögezte le levelében Orbán Viktor.

Ezt is ajánljuk a témában

Kifejtette: meglátása szerint Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdése jelenleg nem időszerű, mivel azt az Európai Bizottság nem tudta megfelelően előkészíteni az Európai Tanács decemberi ülésére. Ezért – folytatta a kormányfő – „azzal a javaslattal fogunk élni, hogy a jogilag bonyolult tagság helyett az Európai Unió egy stratégiai partneri viszony kialakítását célozza meg Ukrajnával”.

Biztosíthatom, hogy a jövőben is azon dolgozunk, hogy az ukrajnai magyar közösség egy békés, stabil és fejlődő országban élhessen – zárta levelét Orbán Viktor.

A nyílt levél aláírói között Brenzovics László, a KMKSZ vezetője nem szerepel.

(MTI)

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. december 13. 08:23
Ez a fajta érzéketlenség, kérlelhetetlenség, kompromisszumképtelenség ássa a magyarság sírgödrét. Itthon is, határon túl is...
herceg-3
2023. december 12. 22:49
A nagy faszt az ukrajnai magyarok szájába! Ugyanolyan ukránok, mint a többi gennyláda (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), csak ezek beszélik a magyar nyelvet is! Láttam már és szerintem látott már majd mindenki aki az ukrán határ közelében él/élt "magyarul beszélő ukránt"! Nem szabad bedőlni az ukrán propagandának!
Pelso j.
2023. december 12. 19:58
Akitlosz melyik ország.... Csak nem komolyan vetted a súlytalan és érdemtelen hablatyot?
Pelso j.
2023. december 12. 19:55
A kárpátaljai magyarok nem a melléterelést várták. De hát mit vártak OV-től....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!