Tóta W. Árpád: „Ha Semjén eltakarodna egy zárdába vagy kolostorba, az valószínűleg nektek, igazi keresztényeknek is jót tenne” (VIDEÓ)

2023. december 30. 15:48

Tiborcz István köztörvényes bűnöző, az imádkozó Tóth Gabit a fiatalok kiröhögik, Semjén Zsolt menjen kolostorba, a Fidesz-tábor egyfogú ostobákból áll -- Tóta W. megint nagyot ment, ezúttal a Szabadsajtó Klub év végi adásában. Amelyben a magántőkelapok, a migránsok, de még Rákay Philip is szóba került.

2023. december 30. 15:48
null

A műsorvezető, Gulyás Balázs azt kérte a résztvevőktől, hogy mindannyian hozzanak egy olyan témát, amely álláspontjuk szerint meghatározta a lassan mögöttünk álló esztendőt.

Stumpf András először szót kapva a „magántőkealap nevű trükköt” említette. Ezt egyszerű lopásként aposztrofálta, amelynek lényege, hogy „amit a szocialista időszakban még offshore-ként működtettek a politikusok és a közszereplők annak érdekében, hogy az állam bácsitól származó nagy pénzek a magánzsebekbe vándoroljanak, azt most, 2023-ban hirtelen a magántőkealap váltotta fel”.

Vagyis – Stumpf szerint – úgy kell tenni, mintha Tiborcz istván nem az államból szedte volna meg magát, hanem rettentő sikeres vállalkozó lenne. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy amíg a Fidesz 2010-ben az első kétharmados győzelmét nagyban az offshore lovagok és az adóparadicsomok elleni küzdelemnek, a transzparencia érdekében meghirdetett harcnak köszönhette, 2023-ban az egyre szaporodó magántőkealapok ugyanezzel a céllal jöttek és jönnek létre: azt nem látni, kik ezek igazi részvényesei, tulajdonosai, „kiknek kell valójában utalni a haszon és az osztalék kilencvenkilenc százalékát”.

Így lehet eltüntetni azokat a közpénz-százmilliárdokat, amiket arra kéne költeni, hogy az egészségügy működjön, a kórházi fertőzések ne ilyenek legyenek, a tanárok fizetése, amit a gonosz Brüsszel akadályoz a kifizetések befagyasztásával, növekedjen. Helyette ezek a pénzek  Tiborcz és Matolcsy köréhez kerülnek” – mondta

Erre Tóta W. Árpád úgy válaszolt, „Magyarországból sikerült Panamát csinálni”, Lampé Ágnes megjegyezte, hogy „az egész jól ki van találva, jogszerű, nem lehet utánamenni, a közvéleményt meg egyáltalán nem érdekli”, Tompos Ádám pedig arról kezdett beszélni, vajon a letelepedési kötvénnyel magyar állampolgárságot kapott orosz notabilitások nincsenek-e benne ezekben az alapokban.

 Tóta W. Árpád szerint „a jogszerűség tök mindegy. Az Elios-ügy sem volt jogszerű. Tiborcz István gyakorlatilag köztörvényes bűnöző. 

Lenne. De sajnos nem sikerült sem nyomozni, sem vádat emelni, bűncselekmény hiányában.

Tompos Ádám témája az átalakuló migráció volt. Úgy fogalmazott, hogy amíg 2015-ben Röszke és a Keleti pályaudvar volt fókuszban, „mára sem statisztikailag, sem földrajzilag nincs migránsoktól érintetlen itthoni régió, beleértve az akkumulátorgyárakkal érkező vendégmunkásokat, a déli kerítésnél lévő átjáróházat, bár érdekes módon a választások közeledtével Szlovákiában és Szerbiában a migránsok eltűntek”. 

A közéleti kommunikáció – véli – ennek ellenére megmaradt a 2015-ös szinten, „a Fidesz a közleményeiben végvári vitézként tetszeleg, miközben ma már nem a migráció miatt szólnak be neki, hanem hogy ne engedjenek be több migránst”. 

A Fidesz kommunikációja kapcsán szóba került egy másik, a műsor résztvevői szerint „ügyesen” áttematizált ügy is; a Magyarországon létesítendő fegyvergyáraké. 
Tóta W. szerint egy ez egy kihagyott ziccer az ellenzék számára: 

Nem reagálnak erre semmit, mert meg vannak ijesztve, 

hogy ha kikelnek magukból, az összes utolsó féreg és prostituált nekiáll őket gyalázni, 

hogy Kun Béla utódaiként el akarják adni a hazát. A Fidesz meg eközben arra épít, hogy lám, ők az egyetlenek, akik megvédik az országot.

Lampé Ágnes témája a kultúrpolitika volt, különösen Nagy Ervin és Rákay Philip szócsatája. Stumpf András arról beszélt, hogy „régen a Fidesznek volt értelmezhető kulturális holdudvara, Cseh Tamással és Jankovics Marcell-lel, akik tényleg letettek valamit az asztalra, ma meg Rákay Philip jut, aki a világ összes pénzéből nem képes elkészíteni a Petőfi-filmet időre, a bicentenáriumra”.

Mert a Fidesz úgy működik – reagált Tóta W. –, hogy vagy leteszed a hűségesküt, vagy nem vagy velünk, azaz ellenünk vagy. A minőséget az alaptábor nem tudja értékelni, mert rendkívül kulturálatlan, egyfogú, ostoba emberek, akik alapvetően nem fogyasztanak kultúrát. Nem minden jobboldaliról beszélek, hanem azokról, akiknek a Fidesz a konyhájában főzni szokott, ők nem fogják fel a Kispált és a Quimbyt. De ez a tábor nem nézi a kurzusfilmeket sem, de az átmegy, hogy csináltak egy huszáros filmet, és ez milyen jó.”

Végezetül Tóta W. a politikai kereszténységet állította fókuszba.

Istenről szeretnék beszélgetni. A népszámlálás azt mutatja, hogy a keresztény Magyarországtól el kell búcsúzni, sajnos. Ami valószínűleg nem sajnos. Ha egyszer abba lehetne hagyni a keresztény Magyarországozást, kurzusozást,

 Semjén eltakarodna egy zárdába vagy kolostorba, az valószínűleg nektek, igazi keresztényeknek is jót tenne” 

- mondta.

Majd arról beszélt, hogy az egyházon belül nem az LMBTG-párok megáldása a fő kérdés, hanem hogy elismeri-e végre a katolikus egyház, hogy a férfiak és a nők egyenrangúak. Felmerült ugyanis a nők diakónussá szentelése, amit nagy engedménynek gondolnak, de a fiatalok többsége, ahogyan „az imádkozó Tóth Gabit”, ezt is „teli torokból kiröhögi”.

(Nyitókép: képernyőfotó)

Nyitókép: YouTube

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bito67
2023. december 31. 21:04
Tótavé!! puszild meg a Lenint!!
Syr Wullam
2023. december 31. 07:10
Független újságírók egymás közt, priceless. Stumpf feje mindent visz. 🤪
syphax-2
2023. december 31. 05:54
Hogy nekünk "mi tesz jót és mi nem" azt ne tótavé-genyó mondja már meg..ha lehet.
Cserna János
2023. december 31. 02:40
A kedves szereplők frusztráltak, okoskodtak, vádaskodtak, rágalmaztak. Tolvajoztak, de közben megállapították, hogy törvényesek az ügyletek, csak nekik nem tetszik, mert nem ők csinálják. Lenézik és lesajnálják (továbbra is) a kormánypárt szavazóit, mert nem értik őket. Belekötnek a keresztényekbe, de csak gúnyolódni tudnak rajtuk. Attól még a hívők teszik a dolgukat. Az ország pedig halad előre. TWÁ-ék maradnak le róla valójában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!