Stumpf István: Nyugaton a progresszív gondolkodás nem más, mint agresszió a szólás- és sajtószabadság ellen

2023. december 20. 12:31

Az egykori kancelláriaminiszter szerint „azért győzött negyedszerre is kétharmaddal a Fidesz, mert világosak a céljai”.

2023. december 20. 12:31

„A magyarok esetében pozitív jelentéstartalma van a progresszívnek, haladónak,

 Nyugaton viszont a progresszív gondolkodás nem más, mint agresszió a szólás- és sajtószabadság ellen. 

Aki nem azt gondolja, amit ők, a liberálisok, akkor azt kirekesztik, lejáratják, ellehetetlenítik. Éppen ezért nem progresszívnek kell nevezni ezt a magatartást, hanem agresszívnek” – erről beszélt többek között Stumpf István, az első Fidesz-kormány egykori kancelláriaminisztere, volt alkotmánybíró Stefka Istvánnal, a Pesti Srácok lapigazgató újságírójával.

Identitásforradalom zajlik Európában és az Egyesült Államokban

A műsorban Stumpf István elmondta, úgy gondolja, hogy 

ma Európában és az Egyesült Államokban identitásforradalom zajlik, amelynek sok ága van. 

„A forradalom céljai a következők: elpusztítani a kétezer éves európai civilizációt, tönkretenni a hagyományos értékeket, felszámolni a nemzetállamokat, ehhez pedig átírják egyes népek történelmét, múltját” – sorolta. 

Az egykori kancelláriaminiszter ezután hozzáfűzte, hogy „ebben nyújtott, nyújt segítséget a #metoo-mozgalom a túlkapásaival, a Black Lives Matter az erőszakos vandalizmusával és a woke-mozgalom az ideológiai terrorjával. De ide tartozik a nyílt társadalom eszméje, a genderideológia, az LMBTQ agresszív nyomulása, a migránsok inváziója és így tovább.”

„A globalizmus és a neoliberalizmus erőszakos terjesztése és radikalizálódása összefogásra késztette a jobboldalt Nyugaton, 

ezért van jelentősége a jövő évi európai és amerikai választásoknak” – hívta fel a figyelmet Stumpf.

 

Természetesen foglalkoztak a hazai viszonylatokkal is. 

 Stumpf István rámutatott, hogy „»a fiúk» a keménységet, a vitakészséget, a felkészültséget több mint 30 éve még a Bibó István Szakkollégiumban szerezték”. A kollégiumi politikai vitaesték megedzették a fiatal demokratákat tudásban, képzettségben, felkészültségben – hangzott el.

Azért győzött negyedszerre is kétharmaddal a Fidesz, mert világosak a céljai: a nemzeti érdekek bármi áron való képviselete, 

a magyar középosztály megerősítése, a családpolitika, a nyugdíjasok életszínvonalának folyamatos szinten tartása és az egységes nemzetpolitika”

– magyarázta a volt alkotmánybíró a műsorban.

Stumpf István mindezek mellett arra is rámutatott, hogy a látszat ellenére

 ezt a magatartást egyre többen csodálják a Nyugaton is.

A teljes beszélgetést ITT tekinthetik meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 26. 21:58
Újra egy hitvány pártállamban élünk. Szégyelld magad,Pista!
llnnhegyi
2023. december 20. 14:59
Mi az,ami nem világos számotokra kedves szerencsétlen libbcsikommcsik?? Az Apró klán tagjai gazemberek! Gyurcsány Ondó Ferenc tajtrészegen a vezérük. Nem juthatnak hatalomhoz többé!
Onurisz
2023. december 20. 13:36
Igen, a legendás magyar reformkorból hagyományozódott a progresszív szó pozitív tartalma, csakhogy a mai nyugati progresszió épp Széchenyiék és Kossuthék polgári eszméit és céljait akarja felszámolni. Én öntudatosan vállalom, hogy politikailag reakciós vagyok (még korunk számos újdonságával szemben is), már csak azért is, mert a kommunisták számára a reakciós akár halált is érdemlő jelző volt.
Gullwing
2023. december 20. 13:33
Azért győzött negyedszerre is kétharmaddal a Fidesz, mert világosak a céljai: a nemzeti érdekek bármi áron való képviselete, És pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!