Orbán Viktor is felszólal szerdán a parlamentben, a téma: Ukrajna EU-csatlakozása

2023. december 12. 10:22

Az Országgyűlés stratégiai vitát tartana szükségesnek az Európai Unió Ukrajna-politikájának valamennyi eleméről.

2023. december 12. 10:22

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette: Orbán Viktor is felszólal szerdán az Országgyűlésben az „Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről” című határozati javaslat vitájában – írja az Origo.

A Kocsis Máté (Fidesz), Simicskó István (KDNP) frakcióvezetők és Nacsa Lőrinc (KDNP) által jegyzett javaslat szerint az Országgyűlés megállapítaná, hogy az Európai Tanács 2022. június 23-24-i ülésén elfogadott következtetésekben meghatározott,

„Ukrajna európai uniós csatlakozási folyamatának előrehaladásához kapcsolódó előfeltételek nem teljesültek. Az Európai Unió bővítéspolitikájának objektív, szabályokon és teljesítményen alapuló folyamatnak kell maradnia”

– hangsúlyozzák az előterjesztők. A javaslat szerint

az Európai Bizottság Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak megkezdésére irányuló javaslata előkészítetlen, következetlen és nincs tekintettel Magyarország alapvető érdekeire.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 12. 12:35 Szerkesztve
Buktával a napot! A nemzeti inzultáció után egy héttel a vétótlan köpcös geci megszavazta a 11. szankciós csomagot (pártucat szankcióhosszabbítás után persze). Ma is megtenné, ahogy hathavonta megszavazza a 11 szankció hosszabbítását. Is. Lesznek itt még a nernyik seggfejek legjobb barátai a magyargyilkos hohol nácik a zsidó bunkergoblinnal az élen.
P_F_Juli
2023. december 12. 11:58 Szerkesztve
" Az Európai Unió bővítéspolitikájának objektív, szabályokon és teljesítményen alapuló folyamatnak kell maradnia” Ez az elvárás feltétel volt eddig, kérdés, hogy mi változott az eredeti értékek sorában? Eddig nagyrészt gazdasági tömörülést vezető szerepet töltött be a EU központi intézményrendszere, és mi ehhez csatlakoztunk. Addig, amíg a csatlakozási szerződések nem lesznek megváltoztatva, ezen jogi keretek mentén lehet csak mozogni törvényesen. Ha ezt a szabályrendszert meg akarja bárki is változtatni, az magát az EU status quo-t írja felül, ami már messze nem egyezik azokkal az értékekkel, amit olyan hangosan hangoztatnak. Ehhez teljesen újra kellene építeni az egész irányító szervezetet, az intézményrendszert, és újra mindenkinek el kellene fogadni. Aki ennek nem veti alá magát, annak pedig lehetőséget KELL biztosítani, hogy teljes büntetlenség mellett, ha szükséges a megfelelő kártalanítással elhagyhassa a közösséget Leépítettük a gazdaságunkat, piacot nyitottunk, ennek ára van
Proxima Centauri
2023. december 12. 11:58
Néha azért nem ártana újranézni a Mágnás Miskát. Na, erre nyomjatok diszlájkot, magyarok!!!!
Bell & Sebastian
2023. december 12. 10:45 Szerkesztve
Álprobléma, mert a valódi kérdés az, igent mondunk-e az euroatlanti unióra? Amennyiben Ukrajnát beengedik, lehetetlen nemet mondani. Tulajdonképpen Orbán viszi tovább faltörő kosként az egykorvolt merkeli német álláspontot, ha bírja Micron és Schmalz csendes jóváhagyását, lehet némi időt nyerni Sárga Haj apacsfőnök eljöveteléig. Olyan színjátékot látunk, aminek megírt a vége, de csak kevesen lapozhattak el odáig. Az önálló Európában hívők kevesen vannak, az amerikai ügynökök sokan. Ha a mérgezett ukránokat most beengedik, el is földelték Európa gödörbe leengedett koporsóját, nincs visszaút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!