Orbán üzent Amerikába: Sürgősen hagyják abba a kioktatásunkat!

2023. december 21. 11:43

Donald Trump kizárásának hírére keményen odaszúrt a kormányfő.

2023. december 21. 11:43

Kezdetét vette az idei év utolsó Kormányinfója. A 2023-as évről szólva a miniszterelnök elmondta: a kormány az idei évet a küzdelmek évének látta. „Itt volt a háború, a növekvő terrorfenyegetettség, a migráció, az infláció és Brüsszel” – sorolta a magyar miniszterelnök.

A Mandiner kérdésére válaszolva Orbán Viktor a ferihegyi reptér visszavásárlását illető helyzet kapcsán a miniszterelnök arról tájékoztatott: hatalmas verseny zajlik a turizmust illetően a világban, amivel kapcsolatban a repülés kulcskérdés. Mint a reptér visszavásárlásáról szólva tájékoztatott: „ezt én egy befejezett ügynek gondolom dacára annak, hogy úgy beszélünk róla, mintha nyitott lenne.

Ez egy befejezett ügy, csak a technikai részleteket kell lezárni.”

Az Egyesült Államokban történtekről

Lapunk szerdán beszámolt róla, hogy a bíróság döntése értelmében a március 5-én esedékes előválasztáson Trump neve nem lesz ott a szavazólapon, ami jelentős, de nem sorsdöntő hátrányba hozza majd a volt elnököt az országos megmérettetésen – a többi szövetségi államban nem hoztak ilyen ítéletet az indulása ellen, bár történt hasonló kezdeményezés New Hampshire, Minnesota és Michigan államokban is, csak az ottani bíróságok ezen indítványokat elutasították.

Természetesen ez nem érinti az országos elnökválasztást:

ha ő lesz a konzervatívok elnökjelöltje, novemberben Coloradóban is lehet majd rá szavazni.

Donald Trump kizárása kapcsán Orbán Viktor mintegy üzent Amerikába is: „Sürgősen hagyják abba a kioktatásunkat!” – fogalmazott a magyar kormányfő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A nagy küzdelmek éve volt 2023

Videó

A miniszterelnök az év utolsó kormányinfóján a pedagógusok béremeléséről, a kormány 2024-es terveiről, Ukrajna támogatásáról, a közelgő EP-választásról, valamint Magyarország soros elnökségéről is beszélt. Összefoglalónk!

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. december 22. 06:08
Látom, csak a fizetett trollok szólnak hozzá.
KBA98
2023. december 21. 18:36
és ezt a szemetet hívják vissza!
Lajoss
2023. december 21. 18:24
Borzad tőled a civilizált világ,te nyomorult! 🤮
Zjzj
2023. december 21. 17:25
“Orban uzent….” Fulsikito a csend azota is…talan megijedtek?!🤫
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!