Négyszemközti beszélgetésre hívta Kósa Lajos az eutanáziáért küzdő Karsai Dánielt

2023. december 07. 13:10

Az alkotmányjogász tovább harcol a döntés szabadságáért.

2023. december 07. 13:10
null

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke elfogadta Karsai Dániel alkotmányjogász felhívását, jövő héten sor kerülhet kettejük között a régóta várt beszélgetésre. Mint ismert, az aktív eutanáziáért küzdő, tavaly gyógyíthatatlan, ALS betegséggel diagnosztizált 46 éves szakember állapota folyamatosan romlik, mára tolószékbe kényszerült.

Karsai korábban posztolt róla, Kósa Lajos megígérte neki, hogy leül vele beszélgetni, most az ATV Start című műsorában elmondta, hogy már az időpontban is megegyeztek, jövő héten kedden találkoznak.

Ezt is ajánljuk a témában

Az alkotmányjogász azért indított pert a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy méltósággal fejezhesse be az életét. Múlt héten pedig ennek kapcsán vett részt egy kétnapos strasbourgi tárgyaláson, most bizakodik, hogy a bíróság előtti hivatkozási alapja, az emberi méltóság, illetve annak elvesztése, az önrendelkezési jog, a világnézeti és vallásszabadság meghallgattatik. A magyar kormány ellenkérelemben kérte a bíróságot, hogy Karsai eutanáziára vonatkozó kérelmét nyilvánítsa elfogadhatatlannak.

Ez egy filozófiai, morális kérdés, jogászként pedig arról kell beszélni, mi az élet, mi a létezés. Élet-e egyáltalán egy olyan élet, amiben szenvedés van?”

– vázolta az alkotmányjogász, majd hozzátette, addig nem megy külföldre, amíg bűncselekmények számít, hogy a családja segít neki a külföldön elvégzett eutanáziában.

Karsai a műsorban bejelentette be, Kósa Lajossal kedden délután 1 órakor ülnek majd le tárgyalni a Parlamentben. Mint mondta: nem tudja, miről beszélgetnének négyszemközt, de valószínűleg el fog menni a találkozóra.

Fotó: YouTube-képernyőfotó

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. december 12. 17:25
Zsido féreg ez is...
paracelsus-2
2023. december 07. 21:50
Pusztulj már el, te féreg!
ghelmddfd
2023. december 07. 14:52
Az alkotmányjogász tovább harcol a döntés szabadságáért. -------------- 1. Olyan hang, hogy alkoholizálmány nem van. 2. Jog? Az magyarul az iga, a Joch, magyarul az iga. A magyarnak rakta van. 3. Nem hacol, hanem hartel, a har stumától. 4. Dönt? Nem, az ö magyarlosza, dent vagy dánt, de fát szoktunk denteni. Itt antorakni. 5. Szabad? He? Nem rakem. A szabad a szab, indogermán szab stumától ered, van a liberti, és van a kutya, ana szabad a lánctól. Mondjuk itt regelta. 6. Ért? Ér stuma nem van, stak er és ár indogermán stuma.
powerage
2023. december 07. 14:24
"addig nem megy külföldre, amíg bűncselekmények számít, hogy a családja segít neki a külföldön elvégzett eutanáziában" Na, akkor meg is van oldva a probléma, majd szépen kiszenved itthon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!