Közleményt adott ki a rendőrség: Magyarországot is elérte az ukránellenes lengyel blokád hatása

2023. december 02. 13:01

A záhonyi határátkelőhelyen megnövekedett tranzitforgalom miatt több helyen kell terelésre számítani.

2023. december 02. 13:01

Letereli a rendőrség a kamionokat a 4-es főútról Kisvárdánál a 4145-ös útra, a járművek a főútra szakaszosan, rendőri irányítás mellett, Tiszabezdédnél térhetnek vissza; az M3-as autópálya irányából az ukrán határ felé tartó kamionokat pedig az Őri lehajtónál terelik le az autópályáról és a Csengersimán lévő átkelőhely felé irányítják, ezzel is csökkentve a záhonyi átkelő terheltségét és a 4-es főúton várakozó kamionok számát – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy blokádok, több napja tartó demonstrációk bénítják meg a teherforgalmat a lengyel és a szlovák határátkelőhelyeken.

A lengyel blokád miatt - amelyhez a szlovák fuvarozók is csatlakoztak és elzárták az egyetlen, kamionok által is használható ukrán-szlovák átkelőt - a torlódások már Magyarországon is érezhetők, ugyanis az Ukrajnába tartó teherautósok Magyarországon keresztül próbálják elérni úti céljukat.

Kiemelték, hogy 

a záhonyi határátkelőhelyen megnövekedett tranzitforgalom miatt több helyen kell terelésre számítani.

Ezt is ajánljuk a témában

Kilométeres kamionsorok 

A kilépő tranzitforgalom az elmúlt napokban a határátkelőhelyen rendkívüli mértékben megnövekedett, a 4-es főúton az Ukrajna felé tartó kamionok kilométeres sorokban várakoznak.

A rendőrség teljes kapacitással működteti a határátkelőhelyet, de a várakozási idő ennek ellenére is több órás, aminek főként az az oka, hogy hiába gyorsítják a kiléptetést a magyar rendőrök, „ezzel az ukrán oldalon a fogadókészség és beléptetés gördülékenysége korántsem arányos” – írták.

A probléma miatt kiemelt figyelmet fordítanak az út szélén veszteglő kamionokra, amelyek az érintett útszakasz járhatóságát nehezítik, valamint a járművekből gyakorta kiszálló sofőrök is balesetveszélyes helyzetet idéznek elő.

Közölték azt is, hogy 

a rendőrség a helyzet megoldása érdekében folyamatosan együttműködik a szlovák hatóságokkal, 

mivel az Ukrajnába tartó kamionok egy része Szlovákiában várakozik.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitóképen a Szlovákiában kialakult torlódás látható. Fotó: ROBERT NEMETI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2023. december 02. 16:27
A közúti fuvarozásban van tranzitdíj? Ha igen, akkor az ukik felől jövő kamion dömpingre nem kellene megemelni azt? Csak, hogy kompenzáljuk, amit ők emeltek a gázon!
alexandrosz-2
2023. december 02. 15:37
A vétótlan köpcös geci persze nem mer lépni a magyarirtó hoholok ellen még most sem. A polákok, tótok bátrabbak.
Dunhill67
2023. december 02. 15:27
hmm..akkor nálunk is legyen blokád....hoholisztánból befelé az ukrán rendszámú gépjárműveknek
Majdmegmondom
2023. december 02. 15:12
Itt mikor lesz blokád? Mondjuk holnaptól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik