Kiderült: szinte az összes Sztárbox-epizód miatt eljárást indít a médiatanács

2023. december 21. 10:48

A vizsgálat eredménye szerint a műsor hatásvadász módon használta a sérülések veszélyét is magában rejtő ökölvívósport elemeit.

2023. december 21. 10:48

Káros hatással lehet a 12 és 16 év közötti gyermekek személyiségfejlődésére az RTL Sztárbox című műsorában bemutatott erőszak és vulgaritás, a médiatanács ezért több epizód miatt is eljárást indít. A testület továbbá két, külföldi joghatóság alá tartozó műsorral kapcsolatban is intézkedett – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az RTL-en október 29-én, november 12-én, november 26-án, december 3-án, december 10-én sugárzott Sztárbox egyes műsorszámait hatósági ellenőrzés keretében vizsgálta a médiatanács. A vizsgálat eredménye szerint a Sztárbox szórakoztató, és nem sportműsor, amely

hatásvadász módon használta a sérülések veszélyét is magában rejtő ökölvívósport elemeit.

„A műsor erőszakos, agresszív cselekedeteken keresztül méri a sikert, olyan viselkedésminták közvetítése révén, amelyek negatívan befolyásolhatják a kiskorúak személyiségfejlődését” – írták, hozzátéve, hogy a vizsgált epizódokban előforduló kiütések látványa, a durva nyelvezet használata és az erőszak hatásvadász ábrázolása félelmet és szorongást kelthetett, illetve az erőszakkal szembeni érzéketlenséget okozhatott a 12-16 éves korosztályban.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Genusnextgen
2023. december 21. 15:16
Aki magasabb kultúrát akar, az mhet a TV2re Matyókurvát meg Győzikét nézni Buksikáim.
survivor
2023. december 21. 13:04
Butterbean vs Iron Mike Tyson jobb vót...
survivor
2023. december 21. 13:02
jerry springer show az a Maunika show , a Balázs show, és a Joshi barát show őse. HARASÓ !
survivor
2023. december 21. 13:00
Káros hatással lehet a 12 és 16 év közötti gyermekek személyiségfejlődésére Na NE Röhögtess ! Non scholae, se vitae discimus....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!