Késések, járattörlések várhatók a Liszt Ferenc repülőtéren a havazás miatt

2023. december 23. 21:40

Például az egyik londoni járat a tervek szerint 21.55-kor landolna, ehhez képest negyed 2-re várható.

2023. december 23. 21:40
null

Az intenzív havazás miatt késésekre, járattörlésekre kell számítaniuk az utazóknak szombat este a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. az MTI-t. Az időjárási körülmények miatt az 1-es futópályát le kellett zárni, de este 9 óra előtt már azt közölték, hogy ismét két futópálya üzemel.

Közleményük szerint 

folyamatosan takarítják a futópályákat, a gurulóutakat és az előteret; a gépek jégtelenítése is folyamatos, de a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe, 

ezért a következő órákban késések és járattörlések is várhatók. Például az egyik londoni gép a tervek szerint 21.55-kor landolna, ehhez képest negyed 2-re várható.

Kérik utasaikat – tették hozzá –, hogy kövessék nyomon járatuk státuszát, és tekintettel az időjárásra a megszokottnál korábban induljanak el a repülőtérre, s így az esetleges forgalmi akadályok ellenére is időben, legalább a gép indulása előtt két órával érkezzenek meg a 2-es terminálra.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció: Az Air China Csungking-Budapest járata a pandémia óta az első hivatalos kínai csoportos turistavízummal rendelkező turistacsoporttal a fedélzetén érkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre 2023. április 4-én. MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 24. 08:38
Meglepte őket a tél. Ismét. Alkalmatlan seggfejek kupaca tombol ott. Is.
Zsolakomarom
2023. december 23. 21:53
5 centi hotol ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!