Jó hír a budapesti autósoknak: december 31-től újra használhatják az alsó rakpartokat

2023. december 29. 17:18

Az árvíz visszavonulása után, a takarítás befejezéséig lehetőség szerint kerülni kell az érintett rakpartokat.

2023. december 29. 17:18

Karácsony Gergely főpolgármester a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy december 31-től újra használhatják a gépjárművek az alsó rakpartokat. Mint ismert, a Duna emelkedő vízszintje miatt lezárták a több helyen víz alá kerülő budai és pesti alsó rakpartot, az ott hagyott gépjárműveket pedig elszállították.

A főpolgármester közleményében azt írta, hogy a Duna vízszintjének csökkenésével lehetőség nyílik arra, hogy a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziója holnap, december 30-án reggel megkezdje a budai- és a pesti alsó rakpartok takarítását. A munkálatok várhatóan két műszakot vesznek igénybe, azok elvégzése után a Budapest Közút Zrt. eltávolítja az alsó rakpartokra való lehajtást tiltó táblákat.

Ezt követően december 31-én reggeltől újra járható lesz mindkét alsó rakpart a gépjárművek számára.

A BKK Info korábbi közlése szerint a magas vízállás miatt nem közlekedik Budapesten a 2-es villamos a Széchenyi István tér és a Boráros tér között, a 2B és a 23-as villamos a Jászai Mari tér és a Boráros tér között. Karácsony ennek kapcsán is új információkkal szolgált közösségi oldalán:

„A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) munkatársai jelenleg is dolgoznak azon, hogy a 2-es villamos lánchídi aluljárójából a vizet kiszivattyúzzák, ennek befejezését követően a 2-es villamos vonalán közlekedő járművek újra a teljes útvonalon járhatnak”.

A főpolgármester a fővárosiak figyelmét felhívta arra, hogy az árvíz visszavonulása után, a takarítás befejezéséig lehetőség szerint kerüljék el az alsó rakpartokat, mivel a hordalék és az iszap azokat csúszóssá teszi, illetve fertőzésveszély is fennállhat.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2023. december 29. 18:41
Ez hülye?
chief Bromden
2023. december 29. 17:35
Ez volt az a nagy árvíz? Ez csak a pénzt vihette. Vizsgálni hova csatornázták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!