Itt az újabb botrány: Brüsszel százmilliókra büntetné Magyarországot a migrációs politikája miatt

2023. december 05. 19:57

Mindezt azért, mert nem hagyjuk, hogy a migránsok a határainkon belül adják be menekültügyi kérelmüket.

2023. december 05. 19:57

Az Európai Bizottság szerint Magyarországnak minimum 1 millió 44 ezer euró kötelezettségszegési bírságot kellene fizetnie, mivel nem hajtotta végre az Európai Unió Bíróságának 2020. decemberi ítéletét a menekültügyi szabályokkal kapcsolatban – olvasható a Népszaván.

Az EB 2022. februárjában keresetet nyújtott be az Unió bírói testületéhez, és javasolja, hogy Magyarországnak napi 5468 eurót kelljen fizetnie az ítélet végrehajtásáig, de akár napi 16,393 euró is lehet, ha a kötelezettségszegés folytatódik. 

Az ítélet várhatóan jövő tavasszal megszülethet, és ha Magyarország nem fizet, az összeget levonják az uniós támogatásból.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gondolkodó56
2023. december 07. 11:28
Brüsszel célja a nullszaldo, és máris nettó befizetők vagyunk.
hernadvolgyi
2023. december 07. 11:07
Ha hagynánk, hogy az illegális migránsok határainkon belül adják be menekültügyi kérelmeiket, akkor: 1) Nem kéne kerítés, mert legálisan is bejöhetnének határátkelőhelyeinken 2) Nem kellene semmilyen kérelmet elbírálni, mert akár elutasítjuk Őket, akár nem, itt maradnak, mivel nem tudjuk kitoloncolni Őket, mert nem tudjuk honnan érkeztek, de ha tudjuk is, nem fogadják vissza származási országaikba 3) Ha nem zárt táborba tesszük Őket, akkor tovább indulnak oda, ahol jobb az élet mint nálunk, evvel megszüntetik a határok szabad átjárhatóságát, mert a nyugatabbra lévő országok visszaállítják a szigorú határellenőrzést, ergo a migránsok a nyakunkon maradnak, és ha feltorlódnak kezelhetetlenné válik a helyzet, vége a magyarságunknak.
cinkegolyó
2023. december 06. 15:41
Azok nem menekültek, akik több biztonságos országon keresztül érkeztek a magyar határhoz, előtte személyes okmányaikat eldobálva. Bárki lehet, akár veszélyes bűnöző, terrorista, nem lehet ellenőrizni, nem lehet visszatoloncolni, mert nem tudni honnan jött. Tehát nem jogosult menedékre, így arra sem, hogy beengedjük a határon. Aki gazdasági okból akar belépni Európába-tehát nem menekült, tudja hova akar menni, akkor még indulás előtt adjon be annak az ország követségére beutazási/tartózkodási engedélyre igényt, ahova menni akar. Ha megkapta, repülővel odarepülhet vagy zárt járművel odautazhat, de idegen ország területre nem léphet be engedély nélkül. Mindez vonatkozik arra, aki harmadik országból akar idejönni.
istvanpeter
2023. december 06. 11:18
Útonálló banditák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!