Van valami a magas épületekben, ami mágnesként vonzza a tömeggyilkosokat

2023. december 22. 07:19

Szomorú tény, hogy ez a helyszínválasztás egyszersmind meglehetősen megnehezíti a rendőrök dolgát.

2023. december 22. 07:19
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Van valami a magas épületekben ami mágnesként vonzza a tömeggyilkosokat. Talán egyszerűen arról van szó, hogy az elkövető, a bibliai Refaimhoz hasonlóan, a saját magasságát próbálja beszorozni az épület magasságával. Szomorú tény, hogy ez a helyszínválasztás egyszersmind meglehetősen megnehezíti a rendőrök dolgát.

A rendőrjárőrök, de még a helyi taktikai alakukatok fegyverei is, teljesen alkalmatlanok az adott helyzet megoldására.

A rendőrségi mesterlövészek, ha a képzésük alatt sohasem kellett a zérótól eltérő szögben gyakorolniuk, akkor az akció során nem értik, hogy miért a levegőt lyukasztják a golyóik, magasan a tetőn megbúvó gyilkos felett. Trigonometria rejtvény, amiben a koszinusz a király. A krízistárgyalók esetében pedig a megafonos ordibálás technikai adok-veszekre redukálja az alkalmazott pszihológiának és a szinjátszásnak ezt az érdekes keverékét. Pokol.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintaj-2
2023. december 23. 19:22
Robert C. Castel 2010-2020 között Amichay (Ami) Ayalon admirális, a Shin Bet volt igazgatójának a kutatási tanácsadója. Robert C. Castelnek lehetett rálátása a gázai határvédelem mobiltornyos sebezhetőségére, megbuktak. "Ronen Bar a Shin Bet biztonsági ügynökség vezetője azt állítja, hogy ő személyesen felelős azért, hogy nem volt korai figyelmeztetés a Hamász október 7-i, Dél-Izrael elleni támadására – írja a The Times of Israel."
alexandrosz-2
2023. december 22. 21:15
Zsidó gyilkos, te takarodj palesztin asszonyokat és gyerekeket gyilkolni. Semmi közöd hozzánk!
aszterion
2023. december 22. 19:48
"Talán egyszerűen arról van szó, hogy az elkövető, a bibliai Refaimhoz hasonlóan, a saját magasságát próbálja beszorozni az épület magasságával." Nem kellene mitizálni meg romantizálni az elkövető személyét!!! A média azzal tenne a legtöbbet, ha a lehető legunalmasabban számolna be az ilyen eseményekről a száraz tényekre szorítkozva, mindenféle hatásvadászat nélkül. Az elkövető nevét nem kellene nyilvánosságra hozni. Az ilyen elmebetegek ugyanis a hírnévért gyilkolnak, és a médiából veszik a mintáikat!
survivor
2023. december 22. 16:39
Mert jó a rálátás,Robi.... A hasrafekves nem véd, v Sőt... Kicsi, gyors kalibereknél kiseb a golyó esése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!